

Projice Tanje Savić prave se brzo i nisu masne: Njeni sinovi ih obožavaju, a i vi ćete ako ih samo jednom probate
Projice Tanje Savić su tako izdašne i ukusne
Projice Tanje Savić svi u porodici obožavaju iako je ona vešta kuvarica i uz majku Živanu naučila je da priprema mnoga tradicionalna jela. Istina, stalni nastupi i putovanja ne dovoljavaju Tanji da mnogo vremena provodi u kuhinji, ali ona se trudi da svoje sninove Maksima i Đorđa što češće obraduje đakonijama koje dečaci obožavaju.
Projice Tanje Savić sadrže mnogo hranljivih semenki
Otkako je srela svoju srodnu dušu Muhameda Bešića Mukija, pilota koji je u Americi dao otkaz kako bi stalno bili zajedno, Tanja obožava da mu ugađa i za stolom. Za razliku od muškog dela porodice, Tanja ne sme da se prepusti preobilnim obrocima, a naričito testu jer, kako je primetila, od toga joj se povećavaju masne naslage na stomaku koje je teško skinuti. Ipak, nekada se mora prepustiti zadovoljstvu, a tada Tanja napravi svoje čuvene projice.

Dragan Gajić Gaja
Za projice Tanje Savić potrebno je:
-pola kg žutog kukuruznog brašna
-80 gr ovsenih pahuljica
-1 velika kašika laneneog semenki,
– 1 kašika susama
-1,5 kašičica himalajske soli
– -šolja i po do dve jogurta
– trećina šolje lanenenog ulja
– 2 jajeta
Najpre se dobro umute jaja, doda se jogurt, a zatim i ostali sastojci. Sve se dobro sjedini, kalupi se podmažu uljem, naspe se smesa, a odogzo može da se doda još malo susama.
Peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Probajte čačkalicom da li su procije pečene, ako jesu, smanjite temperaturu i ostavite u rerni jos 10 minuta
