svet

8 Februar, 2020 11:37

Prošlo je godinu dana od smrti Šabana Šaulića, a bol ne jenajava, porodica neutešna!

 

Porodica Šabana Šaulića okupila se danas te održala godišnji pomen preminulom pevaču, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Udovica Goca bila je u crnini, a došla je zajedno da naslednicima Ildom, Sanelom, Mihajlom i njihovim supružnicima.

U jednom trenutku je i zaplakala. Tuga za Šabanom je ne napušta. Osim porodice, došli su i Zorica Brunclik i Kemiš, Miša Mijatović, Mirko Kodić, Steva Simeunović, kao i Emir Habibović.

Šaban Šaulić poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, 17. februara 2019, a sahranjen je 22. tog meseca uz svoju pesmu „Ne plači, dušo“ koju su na harmonikama odsvirali Aleksandar Sofronijević, Miša Mijatović, Mirko Kodić, Zoran Jovanović i Borko Radivojević.

Na večni počinak pored porodice ispratilo ga je oko 7.000 ljudi. Kratak, ali tužan govor održao je Šaulićev sin Mihajlo, koji se u ime porodice oprostio od oca.

„Hvala što ste došli da ispratite našeg oca, muža, dedu, prijatelja i kuma. Dokle god je njegove muzike, on će živeti s nama. Vi ste proveli više vremena s njim, možda ste ga bolje i znali. Moj otac danas nije otišao, dok je god njegove muzike, on će živeti s nama. Neka mu je večna slava“, rekao je tada Mihajlo.

 

AUTOR: Svet

FOTO: Svet