
Prvi kuvar Srbije: Marko Kon najbolji drugog dana finalne nedelje!
Drugi dan finalne nedelje počinje novim zadatkom za kuvare, a to je da spreme brodet sa palentom. Za njegovo spremanje imaju 45 minuta i to posle nabavke namirnica u prodavnici. I danas, kao i juče takmičari će imati pomoć svojih saradnika, učenika Ugostiteljsko – turističke škole. Veca saopštava kuvarima da ih opet danas čeka iznenađenje, tj. da će verovatno kuvati još neko jelo. Petar pita takmičare da li je losos, koji koriste za brodet, morska ili rečna riba i jedino je Marko znao da se losos mresti u rekama, a da živi u moru, dok svi ostali misle da je morska riba.
Takmičari dobijaju novi zadatak, a to je da naprave salatu od lignji. Oni u korpi dobijaju namirnice za salatu i svi počinju da je spremaju. Petar im napominje da se lignje moraju ohladiti, da bi se salata servirala hladna. Petar im non-stop priča šta još moraju da urade, što nervira ostale takmičare. Marija je ostavila tiganj na pod i to je video Petar, pa joj je rekao da je to najveći prekršaj koji je napravila do sada. Kuvari dobijaju i treći zadatak – da naprave majonez od litre ulja. I kuvari i njihovi pomoćnici su pod pritiskom zbog zadataka koje moraju da izvrše u predviđenom vremenu.
Vreme za današnje zadatke je isteklo i jedino je Marija završila i servirala svoja jela, a svi ostali još završavaju, pa će im biti oduzeti bodovi zbog toga, a Bojana nije ni završila majonez. Žiri počinje sa degustacijom jela, pa tako za Bojanin brodet kažu da nije začinjen, kao ni salata, a za Anin Milica kaže da i nije brodet. Sve pohvale za salatu i majonez je dobio Marko, a brodet mu nije bio začinjen. Marijina sva tri jela su bila nezačinjena.
Žiri je posle sabiranja rezultata i sveukupnih utisaka sa današnjeg kuvanja, doneo odluku da je najbolji kuvar danas bio Marko, mada ni danas nisu saopštili koliko je ko dobio poena do sada a to će reći sutra kada neko od finalista bude napustio takmičenje.