

Ako hoćete da fascinirate vaše goste večeras, predlažemo vam punjenu paniranu piletinu (recept)
Punjena panirana piletina – idealno jelo za novogodišnju noć
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
Priprema: 40 min.
Pečenje: 40 min.
Mrsno jelo
Sastojci:
* 2 srednja pileća bela mesa bez kostiju
* 150 g dimljene pečenice
* 150 g kačkavalja
* 200 ml jogurta
* 3 čena belog luka
* 40 g parmezana
* 150 g prezli
* mleveni biber
* ulje
* so
Pročitajte: Ukoliko još nemate ideju za novogodišnju trpezu, mi vam savetujemo špikovanu jagnjetinu (recept)

Foto: Ženja Aćimović
Priprema:
1. Pileće belo meso uzdužno preseći napola, a zatim svaku polovinu preseći još jednom poprečno da bi se od dva komada belog mesa dobilo ukupno osam šnicli.
2. Pečenicu i kačkavalj iseći na listove.
3. Uzeti jednu pileći šniclu i istanjiti je preko prozirne folije tučkom za meso. Posoliti i pobiberiti. Preko nje rasporediti nekoliko listova pečenice i kačkavalja, pa preklopiti stanice prema sredini da bi se dobio izgled paketića. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još paketića.
4. Pileće paketiće umočiti u smesu od jogurta i pasiranog belog luka, pa uvaljati u mešavinu prezle i parmezana.
5. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i poprskati ga uljem. Poslagati u njega paniranu piletinu i odozgo je poprskati preostalom smesom od jogurta i uljem. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne porumeni.
Punjena panirana piletina je savršeno jelo za novogodišnju trpezu kojim će svako biti oduševljen.