Punjeni burgeri – Hedonizam za gurmane
Punjeni burgeri – Vaše novo omiljeno jelo
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
Punjeni burgeri – pljeskavice od piletine u finim domaćim kajzericama.
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 10 min.
Sastojci:
* 500 g pilećeg belog mesa
* 1 manja glavica ljubičastog luka
* 1 mala crvena paprika roga
* 1/2 kašičice mlevene paprike
* prstohvat sode bikarbone
* 12 listova dimljene pečenice
* 6 šnite gauda sira
* 6 kajzerica
* 6 kašika kajmaka
* 2 paradajza
* rukola
* mleveni biber
* so
Pročitajte: Zašto ovo još nismo probali: Recept za sataraš sa mlevenim mesom će vas oduševiti
SVE recepte sa sajta Bakina kujna možete pročitati na ovom linku!
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje, ljubičasti luk i crvenu
papriku očistiti i iseći na kockice.
2. U činiji sjediniti piletinu s lukom, mlevenom i svežom paprikom. Dodati
sodu bikarbonu, soli i bibera po ukusu, pa sastojke umesiti rukom da bi se
dobila ujednačena smesa.
3. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati 6 kuglica
podjednake veličine.
4. Svaku kuglicu istanjiti dlanom, na sredinu staviti po dva lista pečenice i
šnitu sira, pa prekriti krajevima mesa da se na sredini spoje. Punjene
pljeskavice izvrnuti naopačke i dodatno ih oblikovati dlanovima. Pržiti ih
na malo ulja s obe strane dok ne porumene.
5. Kajzerice preseći i unutrašnje stranice premazati kajmakom. Na donje
strane kajzerice staviti po jednu pljeskavicu, malo rukole i deblji kolut
paradajza, pe preklopiti gornjim delom kajzerice.
Savet: Punjeni burgeri će biti ukusniji ako se pripremaju od svežih domaćih kajzerica.