Vila Cece Ražnatović Instagram printscreen
svet

jun 2, 2015 13:20

By

Raskošna pita s povrćem

predjelo6

Sastojci:

Za testo:
– 300 g brašna
– 1/2 svežeg kvasca
– 2 dl mleka
– 1 žumance
– so

Za fil:
– 1 crveni luk
– 1 zelena paprika
– 100 g šeri paradajza
– 1 brokoli
– 100 g mocarele
– 1 manja konzerva inćuna
– 4 kašike maslinovog ulja
– 2 kašike paradajz pirea
– bosiljak, origano
– vegeta, so

Priprema

Testo:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlako mleko i kvasac, dodati žumance, malo soli, te polako dodavati brašno ručno meseći sve vreme dok testo ne počne da se odvaja od činije.
2. Umešeno testo prekriti platnenom krpom i ostaviti da odstoji na toplom dok se masa ne udvostruči.

Fil:
1. Crveni luk, mocarelu i šeri paradajz iseći na kolutove, zelenu papriku na trake, brokoli kratko blanširati u slanoj vodi kako bi omekšao, a inćune ocediti od suvišne masnoće.
2. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti luk i papriku kako bi omekšali, te ih začiniti po ukusu.

Finalni postupak:
1. Okruglu tepsiju nauljiti, a dno obložiti pripremljenim testom.
2. Testo premazati pireom od paradajza i naneti prženi luk i papriku. Odgore poređati kolutove mocarele, šeri paradajz i inćune, te posuti bosiljkom i origanom. Pripremljenu pitu peći u rerni dok ne porumeni.

Ovaj recept i kako se pripremaju mnoga druga ukusna jela, pogledajte OVDE.


IZVOR: Lepota i zdravlje

FOTO: Lepota i zdravlje