

Imaju milione, ali ovo sirotinjsko jelo Gudeljima je omiljeno: Anastasija ga rado priprema svekrvi
Recept Anastasije Ražnatović za pastu dopao se Gudeljima
Anastasija Ražnatović je prvi put kada je ugostila Nemanju Gudelja u svom domu napravila katastrofalnu grešku – pripremila mu je pitu s mesom i ne sluteći da je on vegetarijanac. No, posle je Tasa za supruga, a i njegovu porodicu, pripremila niz vegetarijanskih jela, a naročito ih je oduševio recept Anastasije Ražnatović za jednostavnu pastu.

Kako uživa u ukusnim obrocima, ali ne voli previše vremena da provodi u kuhinji, Anastasija uglavnom priprema jednostavne obroke.
Jedan od njih je pasta za čiju pripremu je potrebno samo desetak minuta. Reč je o italijanskoj pasti „Aglio e olio“.
Recept Anastasije Ražnatović brz je, jednostavan, a jelo je preukusno
Sastojci:
– pakovanje testenine poizboru
– malsinoo ulje
– beli luk
– parmezan
– peršun

Priprema:
Testeninu obariti u slanoj vodi. Odvojiti jednu čašu kipuće vode iz testenine, a ostatak procediti.
U tiganju zagrejati maslinovo ulje, apotom na njemu propržiti listiće tanko sečenog belog luka, a kad su proprženi u njih dodati čašu vode u kojoj su se kuvale špagete i ostaviti da to ključa narednih desetak minuta.
Testeninu začiniti solju i biberom, a potom po njoj posuti proprženi veli luk, a na kraju dodati parmezan i sitno sevkani peršun.