Jednostavan, brzo se priprema, a ukus mu je neodoljiv: Punjeni krompir po receptu Ane Bekute morate probati (RECEPT)
Recept Ane Bekute za punjeni krompir savršen je
Diva narodne muzike, Ana Bekuta, odlično se snalazi i u kuhinji, kao i za mikrofonom, pa oni koji su imali priliku da probaju njene specijalitete jednako uživaju u njima, kao i u Aninim pesmama. Pevačica uživa u pripremi jela za svoje najmilije, a recept Ane Bekute za punjeni krompir jedan je od omiljenih u njenoj porodici.
S obzirom na to da vodi računa o svojoj liniji, Ana često priprema niskokalorična jela od povrća, ribe i morskih plodova. Jedno od takvih je krompir punjen morskim plodovima. Pomenuti recept Ana je podelila sa gledaocima emisije “Praktična žena”, a mi vam ga prenosimo u celosti.
Recept Ane Bekute za krompir s morksim plodovima
Sastojci:
600 g krompira
300 g morskih plodova
200 g paradajza
3 čena belog luka
50 ml maslinovog ulja
50 ml limunovog soka
so i biber
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, oljuštite ga i presecite na pola i izdubite, a zatim poređajte u duboku vatrostalnu posudu za serviranje. Na maslinovom ulju propržite malo seckani beli luk, dodajte seckani paradajz ili pelat, pa kad se malo ukrčka, dodajte seckane morske plodove i nastavite sve još malo da dinstate. Kada se morski plodovi ukrčkaju njima punite već pripremljene krompire. Sve zajedno kratko zapecite u rerni.