Brzi ručak od mlevenog mesa po receptu Ane Bekute idealan je za letnje dane, a uspeva čak i početnicima (recept)
Recept Ane Bekute za šnicle sa pirinčem savršen je
Ana Bekuta, diva narodne muzike, uživa u pripremi obroka za svoju porodicu. A, da je vrhunski majstor u kuhinji pokazala je gostujući u nekoliko kulinarskih emisija.
U jednoj od njih zadatak joj je bio da pripremi ručak za 1000 dinara, a recept Ane Bekute za tadašnji obrok bile su šnicle za pirinčem.
Ovaj veoma ukusan obrok priprema se brzo, lako, uspeva čak i početnicima, a sastojci za njega koštaju manje od 1000 dinara.
Recept Ane Bekute za šnicle od mlevenog mesa
Sastojci:
– 300 g mlevenog mesa
– 2 kašike brašna
– obaren pirinač
– 2 kašike ulja
– jedno umućeno jaje
– so
– mešavina začina
– biber
– 1 čaša od jogurta vode
Priprema:
Pomešati sve sastojke. Začiniti po ukusu i peći nekoliko minuta u dubokom ulju. Ove šnicle mogu da se jedu samo uz salatu, ali i uz pire krompir ili neko drugo povrće kao prilog.