

Savršen ručak od mesa za samo 10 minuta po receptu Bube Miranović: Ovo jelo je samo za prave gurmane (recept)
Pevačica Buba Miranović godinama već živi u Americi, ali da se nije povukla iz sveta muzike svedoči i njeno sinoćno pojavljivanje na koncertu Ane Bekute. Kako je nekada bila veoma popularna, pevačica je često gostovala u emisijama na domaćim televizijama, a jedno njeno gostovanje i danas se pamti. U pitanju je emisija „Poznati kuvaju“ kod Nataše Ilić.
Recept Bube Miranović koji je tad pripremala mnogi su zabeležili, a oni koji nisu mogu da to učine sad jer vam ga prenosimo u celosti. U pitanju je recept za jedno fantastično svetsko jelo od mesa – Tartar biftek. Za pripremu ovog jela dovoljno je desetak minuta, ako se izuzme seckanje, i ono je namenjeno samo pravim gurmanima, s obzirom na to da je u pitanju živo meso.
Recept Bube Miranović za ručak od živog mesa
Sastojci:
– 300 gr bifteka
– ulje
– sirće
– limun
– snef
– so
– biber
– paprika
– aleva paprika
– beli luk
– žumance
– tabasko sos
– kečap
– kašiku
Priprema:
Kašiku ulja pomešati sa žumancem, jednom kriškom limuna i malo sirćeta. To dobro izmešati i u smesu dodati kašiku senfa, kašiku kiselih krastavčića, kašiku peršuna, po ukusu bibera, belog luka, slatke i ljute paprike. Smesu dobro izmešati, a potom sastaviti sa iseckanim biftekom. Na kraju dodati vočester sos i tabasko sos. Smesu sjediniti i oblikovati po želji. Služiti uz tost premazan maslacem.