Recept Cece Ražnatović za pitu svet novine svet portal Antonio Ahel/ATAImages
Svet

septembar 1, 2025 15:30

By

Majka Mira je prenela tradiciju, ovo jelo Ceca obožava: Sastojci nisu skupi i idealno je ako postite RECEPT

Porodica Ražnatović poznata je po tome što neguje običaje i tradiciju, a posebno kada su u pitanju veliki hrišćanski postovi. Tokom sva četiri posta u godini, njihova trpeza uvek obiluje ukusnim i maštovitim poslasticama, jer domaćini veruju da i posna jela mogu biti jednako bogata ukusima i mirisima kao i ona mrsna. Na njihovom meniju često se nađu specijaliteti od povrća, ribe i testa, a jedan recept se posebno izdvaja kao omiljen – pita od šampinjona, koja je jednostavna, brza i veoma zasitna. Upravo zato recept Cece Ražnatović, kojim rado iznenadi svoju porodicu i goste, postao je nezaobilazan deo posnih trpeza.

Recept Cece Ražnatović za pitu sa šampinjonima

– Moja mama je insistirala na tome da Lidija i ja na vreme naučimo sve što se kuvanja tiče, ali bih ja sada lagala kada bih rekla da to i radim. Ne uživam u tome, niti me to interesuje. Da se razumemo, da moram, naravno da bih to radila. Ništa od toga nije mi strano, već jednostavno, imam mogućnost izbora. Nisam nikakva kuvarica, ali sam zato sjajna domaćica. Kad god da dođu kod mene gosti, oni su dobro posluženi, ugošćeni i stojim iza toga što govorim – rekla je ranije Ceca Ražnatović.

Recept Cece Ražnatović za pitu svet novine svet portal

Ivan Vučićević

Sastojci potrebni za pripremu posne pite sa šampinjonima:

– 500 gr kora za pitu
– 0,5 kg šmpinjona
– 2 manja praziluka
– 1 dcl ulja
– kisela voda
– 1 prašak za pecivo
– mešavina začina, biber, so

Recept Cece Ražnatović za pitu svet novine svet portal

Instagram printscreen

Priprema:

Recept Cece ražnatović za pitu od šampinjona priprema se vrlo lako i brzo. POtrebno je da praziluk sitno iseckate i dinstate na ulju dok ne omekša, a zatim u to da dodate pečurke i začine. Na tihoj vatri dinstajte dok tečnost ne ispari. Zatim kore podelite na tri dela. Prve dve premažite uljem i vodom, a na treću dodajte smesu sa pečurkama. Urolajte i složite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni, dok kora ne porumeni.

Još recepata poznatih možete pronaći OVDE.



AUTOR: Svet

FOTO: Antonio Ahel ATA images