

Riblja čorba po Kebinom receptu je najbolja od svih: Tajna je u jednom sastojku (recept)
Recept Dragana Kojića Kebe za riblju čorbu je čaroban
Dragan Kojić Keba veliki je gurman, a u kuvanju uživa jednako kao i u jelu. Ipak, priznaje da je u tome mnogo spretnija njegova supruga Olja nego on. Međutim, za specijalitete od ribe zadužen je pevač, a recept Dragana Kojića Kebe za riblju čorbu jedan je onih koji moraju da se isprobaju.
Keba je ovu čorbu pripremao za svoje goste u humanitarnoj emisiji “Na večeri kod”, a njome su apsolutno svi bili oduševljeni.
Pročitajte Danas počinje božićni post – Donosimo vam jelovnik za narednih 40 dana po crkvenim pravilima
– Priča se za muškarce da su najbolji kuvari i ja se slažem, ali se isto tako slažem da ja sigurno nisam jedan od njih, ali se trudio – rekao je pevač dok je pripremao riblju čorbu.
Recept Dragana Kojića Kebe za riblju čorbu
Sastojci:
5 vrsta ribe (smuđ, bakalar, šaran, som i losos)
šargarepa
koren peršuna
celer
crni luk
beli luk
pasirani paradjz
crvena mlevena paprika
so
biber
lovorov list
Priprema:
Skuvati pet vrsta ribe. Kada je riba skuvana procediti vodu u drugu šerpu, a ribu očistiti od kostiju. U posebnoj šerpi na ulju prodinstati sitno seckan crni luk, a potom mu dodati seckanu šargarepu, koren peršuna, celer i beli luk. Kada se povrće dovoljno prodinstalo u njega dodati vodu u kojoj se kuvala riba. Potom se dodaju pelat paradajz, lovorov list, crvenu mlevenu papriku, so i biber, a kada je voda proključala u to ubaciti kuvanu, očišćenu ribu. Sve kuvati još pola sata. Na kraju začiniti peršunom.