Jedinstveni specijalitet po receptu Isidore Bjelice: Sprema se brzo i lako, a ukus je božanstven
Recept Isidore Bjelice za venecijanski rižoto je fantazija
Isidora Bjelica je pored neverovatnog dara za pisanje, volela i da kuva, a svoj kulinarski talenat je zajedno sa svojom kumom Vesnom Radusinović pretočila u pisano štivo pa se tako u poznatoj riznici “Kada kume kuvaju” mogu pronaći razni korisni recepti.
Recept Isidore Bjelice za rižoto će vas oduševiti
Potrebno je:
250 g pirinča
Ulje
So
Začin
Biber
Pročitajte Ovo je sin Saše Popovića – Malo ko zna za njega, ali nasledstvo ga već čeka
300 g pileće džigerice
2 manje glavice crnog luka
2 dl soka od paradajza ili 2 oljuštena sveža paradajza
Recept Isidore Bjelice za venecijski rižoto sprema se ovako
Recept Isidore Bjelice je vrlo jednostavan, a pirinač spremljen na ovaj način je savršen. Naime, potrebno je pirinač napola obariti. Na ulju propržiti sitno seckan crni luk pa dodati na komade isečenu pileću džigericu i sve zajedno propržiti 5-10 minuta. U to dodati poluskuvan pirinač i naliti sokom od paradajza i malo vode. Posoliti, dodati začin, biber i seckan peršun.
Pročitajte Antidepresiv čorba Isidore Bjelice pravi je sedativ, ovo su sastojci najukusnijeg jela koje je spremala RECEPT
Kuvati na tihoj vatri dok pirinač ne omekša. Posuti rezanim parmezanom ili nekim drugim tvrdim sirom. Jako je važno slušati italijansku muziku dok se ovo kuva…
Još recepata poznatih pročitajte OVDE