

Pripremite ukusan voćni desert po receptu Marijane Mićić: Jednostavna poslastica oduševiće vas bogatstvom ukusa
Recept Marijane Mićić za pitu sa borovnicama morate probati
Marijana Mićić tvrdi da nije vrsna kuvarica i da joj kuhinja ne nedostaje, jer ne provodi često vremena u njoj. Ipak, svoje kulinarsko umeće je pokazala u emisiji „Praktična žena“ i to pripremajući jednu od svojih omiljenih poslastica – pitu sa borovnicama.

Praktična žena/Youtube printscreen
Recept Marijane Mićić za pitu sa borovnicama probudiće sva vaša čula
Pita sa borovnicama jednostavno mora da se nađe u vašoj svesci sa receptima. Način pripreme nije komplikovan, ali je dobro što ovo isto testo možete koristiti za bilo koju pitu ovog tipa, a način pripreme fila možete primeniti na bilo koje voće, bez greške.
Sastojci za koricu:
300g mlevenog keksa
50g šećera
1 kašičica cimeta
100g otopljenog putera
Sastojci za beli fil:
340g krem sira
100g šećera
2 vanilin šećera
1 kašika brašna
1 jaje

Praktična žena/Youtube printscreen
Sastojci za sloj od borovnica:
300g borovnica
1 kašika brašna
1 kašika gustina
sok od jednog limuna
Pročitajte Da se on pita, samo bi ovo jeo – Ručak magičnog ukusa po receptu Milice Milše koje Žarko obožava FOTO
Sastojci za kranč sloj:
60g brašna
100g braon šećera
50g ovsenih pahuljica
1 kašičica cimeta
60g otopljenog putera

Praktična žena/Youtube printscreen
Priprema:
Pomešati sastojke za koricu i obložiti kalup po dnu i stranicama i peći 8 minuta na 180 stepeni. Za to vreme pomešati sastojke za beli fil mutilicom i preliti preko pečene kore.
Borovnice staviti u sok od limuna, a zatim ih ocediti i umešati u smesu šećera, brašna i gustina i tako uvaljane borovnice sipati preko belog fila. Nakon toga, pomešati sastojke za kranč sloj tako da se dobije mrvičasta smesu koja se stavlja preko borovnica. Peći na 180 stepeni oko 40 minuta.
Recept Marijane Mićić možete pogledati u videu: