recept Milice Milše za domaću supu svet portal svet
Svet

April 3, 2024 13:00

By

Da se on pita, samo bi ovo jeo: Božanstveno, preukusno jelo po receptu Milice Milše koje Žarko obožava FOTO

Recept Milice Milše za domaću supu magičan je po Žarka

Koliko su bliski Milica Milša i Žarko Jovanović i koliko se zapravo dobro poznaju, pokazali su i tokom jednog gostovanja u emisiji AmiG Show, kada su odgovarali na pitanja o zajedničkom životu. Dok je njen suprug nosio slušalice koje prigušuju okolnu buku, ona je odgovarala na pitanja. Tada je otkriveno da je recept Milice Milše za domaću supu jelo koje on obožava.

Recept Milice Milše za domaću supu svet portal svet

Ata images

Recept Milice Milše za domaću supu s knedlama, savršenstvo na delu 

– Voli kad napravim pileću supu s knedlama, na način na koji je pravila moja mama – rekla je Milica, a nakon što je on dobio pitanje koje ga Miličino jelo  najviše obraduje, odgovor je bio isti.

Pročitajte Anastasija Gudelj otkrila ime bebe, nakon ove fotografije jasno je da stiže dečak FOTO

– Volim njene supice, obožavam ih! Ja bih plivao u tim supama i jeo ih ceo dan! – odgovorio je Žarko.

– Božanstvene supice s knedlama, to je spektakl.

Recept Milice Milše za domaću supu svet portal svet

Foto: ATA images

Recept Milice Milše za domaću supu s knedlama, pripremite je identično 

Milica je dodala da su u pitanju knedlice koje je “patentirala” njena mama Leposava, a nas je zanimalo kako ih ona priprema.

Sastojci za supu:

pileće meso (može i goveđe sa koskom) se kuva sa povrćem za supu, paškanat
šargarepa
celer

JOŠ recepata poznatih PROČITAJTE OVDE

može i jedan krompir
peršun
crni luk – bar dve, tri glavice (bilo bi idealno malo ga propržiti na ringli, klasičnoj ako to imate, tako što luk presečemo na pola, pa ga direktno stavimo na plotnu na par sekundi, s jedne i druge strane, pa tek onda ubaciti u supu da se kuva, to daje poseban šmek i miris)

Recept Milice Milše za domaću supu svet portal svet

Rajko Ristić

Recept Milice Milše za domaću supu s knedlama, evo kojaje tajna u njhovoj izradi 

Knedle se prave tako što brašno i jedno, dva jajeta (zavisi koliko veliku količinu supe pravite) dobro umutite viljuškom. Dobićete gustu smesu, kojoj potom polako dodajete ulje i mešate viljuškom sve dok ta smesa ne postane vazdušastija i glatkija. Zatim u smesu dodajte kašičicu supe i mešajte, pa pospite malo soli i mrvicu šećera i sve dobro umutite viljuškom ili kašičicom. Zatim zahvatate kao knedle i u ključajuću supu (koja se pre kuvala i kuvala) ubacujete knedlice, mešajte varjačom da ne padnu na dno i – kroz dva, tri minuta kuvanja je gotovo. Kod knedlica je bitno da smesa ne bude ni mnogo gusta ni mnogo retka da se ne bi napravili takozvani dronjci (mada su i oni ukusni).

Pročitajte Milica Milša otkrila recept Žarkovog omiljenog kolača koji se priprema za 10 minuta (recept)

– Zapravo je vrlo lako samo treba probati i naći tačnu meru. Moja mama je to pravila najbolje na svetu jer mi deca nismo baš voleli knedle, a voleli smo “dronjke”, ali da budu veliki kao knedle, pa je mama izmislila ovu varijantu knedlica – otkrila nam je Milica Milša.

AUTOR: SVET

IZVOR: Glossy

FOTO: Rajko Ristić