Antonio Ahel Ata images
Milica Milša otkrila recept Žarkovog omiljenog kolača koji se priprema za 10 minuta (recept)
Recept Milice Milše za kolač koji se priprema za tren
Glumica Milica Milša u poslednjih nekoliko godina veoma je aktivna u svom poslu, kao i njen suprug, pisac i scenarista Žarko Jokanović. No, to ih ne sprečava da zajedno uživaju u svakom slobodnom trenutku, na putovanju, u izlasku ili u toplini porodičnog doma. A, neretko uživaju i u zajedničkoj pripremi ukusnih kulinariskih specijaliteta. Jedan od njih je i kolač sa pomorandžom, a recept Milice Milše za ovaj preukusan desert prenosimo vam u celosti.

Milica je ovaj kolač pripremala u emisiji „Praktična žena“ i za njega je dobila brojne pohvale. Kolač se priprema veoma brzo i lako, tako da je idealan čak i za početnike u kuvanju.
Recept Milice Milše za kolač od pomorandže
Sastojci:
- 350g keksa
- 100g mlevenog keksa
- 100g suvog grožđa
- korica jedne pomorandže
- 340g putera
- 240g meda
- 120g čokolade
- 60g kakao praha
Sastojci za preliv:
- 150g crne čokolade
- 150g mlečne čokolade

Priprema:
U velikoj posudi izdrobite keks, dodajte otopljeni puter i čokoladu, mleveni keks, kakao prah, suvo grožđe, koricu pomorandže i med. Pomešanu smesu stavite na pek papir u pleh i ohladite u frižideru i prelijte na kraju otopljenog čokoladom.