Recept Nataše Pavlović za princes krofne svet novine svet portal Foto: Dalibor Milošević
Svet

april 12, 2025 13:00

By

Kremasta čarolija koja nestaje u trenu: Nataša Pavlović je pravi majstor za ovu poslasticu RECEPT

Recept Nataše Pavlović za princes krofne odličan je

Nema osobe koja može da odoli ovoj kremastoj poslastici. Nataša Pavlović, poznata po svojim kulinarskim veštinama, priprema je bolje od svih. Njene princes krofne su pravi raj za nepce, a mi vam donosimo njen provereni recept.

Recept Nataše Pavlović za princes krofne postaće vam omiljen

Voditeljka i autorka jedne od najgledanijih emisija “Praktična žena”, podelila je recept za ukusne princes krofne koje će vam se sigurno dopasti.

Iako je Francuska zvanično poreklo princes krofni, one su ubrzo postale hit u celom svetu. Princes krofne, hrskave spolja i pune kremastog fila od vanile zvuči kao savršen lagani desert, a Natašin recept za ovu neodoljivu poslasticu uspeva čak i onima koji nisu toliko vešti za šporetom.

Recept za princes krofne Nataše Pavlović svet novine svet portal

Antonio Ahel/ATA Images

Recept Nataše Pavlović za princes krofne – sastojci:

Fil:

– 1 l mleka
– 5 žumanaca i 1 celo jaje
– 150 g gustina
– 200 g šećera
– ekstrakt vanile (ili 3 vanil šećera ili štapić vanile)
– 125 g maslaca

Priprema fila:

900 ml mleka staviti da provri. U drugoj činiji pomešati ostatak od 100 ml mleka sa ostalim sastojcima i umutiti. Kad mleko provri, sipati ga lagano u žutu smesu i mutiti sve vreme.

Na kraju sve preliti nazad u šerpu gde se mleko kuvalo i nastaviti sa kuvanjem dok se ne zgusne u krem (na tihoj vatri da ne zagori). Prekriti i ostaviti da se ohladi. Potom mikserom umešati maslac (sobne temperature).

Recept Nataše Pavlović za princes krofne svet novine svet portal

Praktična žena/Youtube pritnscreen

Testo:

– 250 ml vode
– 125 ml ulja
– malo soli
– 2 kašike šećera
– 150 g brašna
– 5 jaja

Priprema:

Ulje i vodu sa šećerom i soli staviti da provri pa dodati brašno i mešati dok se ne sjedini i ne postane kompaktno testo. Skloniti sa vatre pa dodavati jedno po jedno jaje i mutiti. Kada je lepo sjedinjeno na pleh vaditi korpice, špricom ili kašikama. U zagrejanoj rerni peći na 180 stepeni oko 35 minuta (40 ako je slabija rerna), dok ne porumene. Rernu ne otvarati tokom pečenja.

Recept Nataše Pavlović za princes krofne svet novine svet portal

Praktična žena/Youtube printscreen

Princes krofne je potrebno preseći na pola kada se prohlade. Filovati kremom (špricom ili kašikom). Posuti šećerom u prahu. Ko voli može preko žutog vanil-krema da stavi slatku pavlaku ili šlag, a odozgo kapice da prelije čokoladom.

AUTOR: Svet

FOTO: ATA Images, Instagram, Dalibor Milošević