

Kremasta čarolija koja nestaje u trenu: Nataša Pavlović je pravi majstor za ovu poslasticu RECEPT
Recept Nataše Pavlović za princes krofne odličan je
Nema osobe koja može da odoli ovoj kremastoj poslastici. Nataša Pavlović, poznata po svojim kulinarskim veštinama, priprema je bolje od svih. Njene princes krofne su pravi raj za nepce, a mi vam donosimo njen provereni recept.
Recept Nataše Pavlović za princes krofne postaće vam omiljen
Voditeljka i autorka jedne od najgledanijih emisija “Praktična žena”, podelila je recept za ukusne princes krofne koje će vam se sigurno dopasti.
Iako je Francuska zvanično poreklo princes krofni, one su ubrzo postale hit u celom svetu. Princes krofne, hrskave spolja i pune kremastog fila od vanile zvuči kao savršen lagani desert, a Natašin recept za ovu neodoljivu poslasticu uspeva čak i onima koji nisu toliko vešti za šporetom.

Antonio Ahel/ATA Images
Recept Nataše Pavlović za princes krofne – sastojci:
Fil:
– 1 l mleka
– 5 žumanaca i 1 celo jaje
– 150 g gustina
– 200 g šećera
– ekstrakt vanile (ili 3 vanil šećera ili štapić vanile)
– 125 g maslaca
Priprema fila:
900 ml mleka staviti da provri. U drugoj činiji pomešati ostatak od 100 ml mleka sa ostalim sastojcima i umutiti. Kad mleko provri, sipati ga lagano u žutu smesu i mutiti sve vreme.
Na kraju sve preliti nazad u šerpu gde se mleko kuvalo i nastaviti sa kuvanjem dok se ne zgusne u krem (na tihoj vatri da ne zagori). Prekriti i ostaviti da se ohladi. Potom mikserom umešati maslac (sobne temperature).

Praktična žena/Youtube pritnscreen
Testo:
– 250 ml vode
– 125 ml ulja
– malo soli
– 2 kašike šećera
– 150 g brašna
– 5 jaja
Priprema:
Ulje i vodu sa šećerom i soli staviti da provri pa dodati brašno i mešati dok se ne sjedini i ne postane kompaktno testo. Skloniti sa vatre pa dodavati jedno po jedno jaje i mutiti. Kada je lepo sjedinjeno na pleh vaditi korpice, špricom ili kašikama. U zagrejanoj rerni peći na 180 stepeni oko 35 minuta (40 ako je slabija rerna), dok ne porumene. Rernu ne otvarati tokom pečenja.

Praktična žena/Youtube printscreen
Princes krofne je potrebno preseći na pola kada se prohlade. Filovati kremom (špricom ili kašikom). Posuti šećerom u prahu. Ko voli može preko žutog vanil-krema da stavi slatku pavlaku ili šlag, a odozgo kapice da prelije čokoladom.