Recept Seke Aleksić za palačinke svet portal
Svet

March 6, 2024 11:45

By

Vazdušaste i slatke baš kako svi vole: Ovakvim palačinkama Veljko ne može da odoli, tajna je u ovim sastojcima (recept)

Recept Seke Aleksić za palačinke savršen je

Pevačica Seka Aleksić odavno je uplovila u kulinarske vode. Više puta je dokazala da ume da spremi razna tradicionalna jela, ali ono u čemu najviše uživa su poslastice.

Recept Seke Aleksić za palačinke svet portal

Photo: A.H./ATAImages

Recept Seke Aleksić za palačinke svideće se svima

Seka je prava majstorica za pripremanje raznihmnogih jela, od komplikovanih do jednostavnih, a sada je otkrila i recept za preukusne palačinke. Pevačica tvrdi da palačinke spremljene na ovaj način se neće lepiti za tiganj i da će biti vazdušaste.

Recept Seke Aleksić za palačinke nije običan, pevačica je otkrila koji su tajni sastojci koji čine da one budu tako mekane i slatke. Ona u testo za palačinke dodaje i vanilin šećer, a kako ona kaže bitno je da ga dodate u velikim količinama, a preporuka je nekih 3-4 kesice.

Pročitajte Oglasila se Ana Bekuta posle vesti da je hitno operisana i da se do kraja sezone ne vraća u Zvezde Granda

Takođe, ako želite da palačinke imaju još lepši i bolji ukus dodajte i malo kokosa (dovoljno je 2-3 kašike). Ovo 2 sastojka su sve što vam je potrebno da palačinke uspeju.

Sastojci:
2 jajeta
200 g brašna
200 ml

Pročitajte Tajna je kuvanju ne u prženju – Seka Aleksić podelila trik za jelo koje obožavaju i deca i odrasli

200 ml kisele vode se krije u 1 kašika ulja
1 kašika putera
prstohvat soli
3-4 kesice vanilin šećera
2 kašike kokosa

Recept Seke Aleksić za palačinke svet portal

Pexels

Priprema:
Umutite jaja, pa sipajte pola količine mleka i dodajte prosejano brašno. Sjedinite mikserom, pa sipajte preostalo mleko, kisleu vodu, ulje, istopljeni puter, so, vanilin šećer i kokos. Dobro sjedinite mikserom, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da testo za palačinke odstoji nekih 20 minuta. Pržite palačinke u nauljenom tiganju.

Još recepata poznatih PROČITAJTE OVDE

AUTOR: SVET

IZVOR: Stvar ukusa

FOTO: Ata images, Pexels