Dom Seke Aleksić svet portal svet Foto: Instagram
Svet

decembar 5, 2024 11:45

By

Ovako Seka priprema Veljkov omiljeni kolač: Sočan, kremast, a posan (RECEPT)

Recept Seke Aleksić za posne ruske kape

Pevačica Seka Aleksić važi za velikog gurmana, ali i za vrsnu kuvaricu koja uživa pripremajući jela kako za svoju porodicu, tako i za goste.

S obzirom na to da je vernica, pevačica posti sva četiri pravoslavna posta, a tokom njih, takođe, priprema brojna slana, ali i slatka posna jela. A, jedna od poslastica koju rado pravi su ruske kape, a recept Seke Aleksić za ovaj preukusan kolač pročitajte u nastavku teksta.

Recept Seke Aleksić svet portal svet

M.A./ATAImages

Priprema ovog kolača nije ni brza, ni jednostavna, ali uz praćenje uputstva mogu da ga priprema čak i početnici u kuvanju.

Recept Seke Aleksić za ruske kape idealan je tokom posta

Sastojci:

Za kore:

200 ml kisele vode

200 g brašna

1 kesica praška za pecivo

50 ml ulja

100 g šećera u prahu

2 kašike kakao praha

Recept Seke Aleksić svet portal svet

Youtube printscreen

Za fil:

4 kašike bademovog brašna

500 ml vruće vode

100 g šećera u prahu

1 kesica vanilin šećera

3 kašike čvrstina

3 kašike brašna

250 g posnog margarina

3 kašike šećera u prahu

100 g kokosovog brašna

Recept Seke Aleksić svet portal svet

Youtube printscreen

Priprema:

Izmešajte brašno i gustin sa malo vode. U vruću vodu dodajte prah šećer i ubacite četiri kašike badema u prahu pa stavite na šporet. Kada mešavina provri, dodajte brašno i čvrstin i dobro izjednačite žicom. Ostavite da se sasvim ohladi uz često mešanje.

U plastični sud ubaciti omekšan margarin i tri kašike prah šećera, pa umutite dok ne postane penasto. Kad se fil ohladi, postepeno dodajte margarin i sve dobro mutite da bude glatko. Na jedan krug nanesite malo fila pa poklopite drugim krugom, potom fil namažite oko kolača i uvaljajte u kokos. Rastopite čokoladu i na svaku rusku kapicu stavite po jednu kašičicu.


AUTOR: SVET

FOTO: INSTAGRAM, YOUTUBE PRINTSCREEN