

Ovako Seka priprema Veljkov omiljeni kolač: Sočan, kremast, a posan (RECEPT)
Recept Seke Aleksić za posne ruske kape
Pevačica Seka Aleksić važi za velikog gurmana, ali i za vrsnu kuvaricu koja uživa pripremajući jela kako za svoju porodicu, tako i za goste.
S obzirom na to da je vernica, pevačica posti sva četiri pravoslavna posta, a tokom njih, takođe, priprema brojna slana, ali i slatka posna jela. A, jedna od poslastica koju rado pravi su ruske kape, a recept Seke Aleksić za ovaj preukusan kolač pročitajte u nastavku teksta.

M.A./ATAImages
Priprema ovog kolača nije ni brza, ni jednostavna, ali uz praćenje uputstva mogu da ga priprema čak i početnici u kuvanju.
Recept Seke Aleksić za ruske kape idealan je tokom posta
Sastojci:
Za kore:
200 ml kisele vode
200 g brašna
1 kesica praška za pecivo
50 ml ulja
100 g šećera u prahu
2 kašike kakao praha

Youtube printscreen
Za fil:
4 kašike bademovog brašna
500 ml vruće vode
100 g šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
3 kašike čvrstina
3 kašike brašna
250 g posnog margarina
3 kašike šećera u prahu
100 g kokosovog brašna

Youtube printscreen
Priprema:
Izmešajte brašno i gustin sa malo vode. U vruću vodu dodajte prah šećer i ubacite četiri kašike badema u prahu pa stavite na šporet. Kada mešavina provri, dodajte brašno i čvrstin i dobro izjednačite žicom. Ostavite da se sasvim ohladi uz često mešanje.
U plastični sud ubaciti omekšan margarin i tri kašike prah šećera, pa umutite dok ne postane penasto. Kad se fil ohladi, postepeno dodajte margarin i sve dobro mutite da bude glatko. Na jedan krug nanesite malo fila pa poklopite drugim krugom, potom fil namažite oko kolača i uvaljajte u kokos. Rastopite čokoladu i na svaku rusku kapicu stavite po jednu kašičicu.