Recept Seke Aleksić svet portal svet
Svet

March 26, 2024 11:45

By

Posle Sekinog recepta za posne ruske kape više nikada ih nećete praviti u mrsnoj varijanti (recept)

Recept Seke Aleksić za posne ruske kape

Pevačica Seka Aleksić važi za velikog gurmana, ali i za vrsnu kuvaricu koja uživa pripremajući jela kako za svoju porodicu, tako i za goste.

S obzirom na to da je vernica, pevačica posti sva četiri pravoslavna posta, a tokom njih, takođe priprema brojna slana, ali i slatka posna jela. A, jedna od poslastica koju rado pravi su ruske kape, a recept Seke Aleksić za ovaj preukusan kolač pročitajte u nastavku teksta.

Recept Seke Aleksić svet portal svet

Ata images

Priprema ovog kolača nije ni brza, ni jednostavna, ali uz praćenje uputstva mogu da ga priprema čak i početnici u kuvanju, prenosi Star.

Recept Seke Aleksić za ruske kape idealan je tokom posta

Sastojci:

Za kore:

200 ml kisele vode

200 g brašna

1 kesica praška za pecivo

50 ml ulja

100 g šećera u prahu

2 kašike kakao praha

Recept Seke Aleksić svet portal svet

Youtube printscreen

Za fil:

4 kašike bademovog brašna

500 ml vruće vode

100 g šećera u prahu

1 kesica vanilin šećera

3 kašike čvrstina

3 kašike brašna

250 g posnog margarina

3 kašike šećera u prahu

100 g kokosovog brašna

Pročitajte Jovana Joksimović trudna – Blagoslov nakon odluke da neće imati više dece, ali postoji faktor rizika

Priprema:

U činiju sipajte brašno sa praškom za pecivo, dodajte šećer u prahu, ulje, kakao i kiselu vodu. Sve dobro izjednačite. Pleh dimenzija 40 x 30 obložite pek papirom pa sipajte testo.

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Kada bude pečeno, istresite na drugi pek papir, a onaj na kom se kolač pekao skinite.Kada se dobro ohladi, kalupom vadite krugove.

Recept Seke Aleksić svet portal svet

Youtube printscreen

Izmešajte brašno i gustin sa malo vode. U vruću vodu dodajte prah šećer i ubacite četiri kašike badema u prahu pa stavite na šporet. Kada mešavina provri, dodajte brašno i čvrstin i dobro izjednačite žicom. Ostavite da se sasvim ohladi uz često mešanje.

Pročitajte Recept Seke Aleksić koje će svi obožavati

U plastični sud ubaciti omekšan margarin i tri kašike prah šećera, pa umutite dok ne postane penasto. Kad se fil ohladi, postepeno dodajte margarin i sve dobro mutite da bude glatko. Na jedan krug nanesite malo fila pa poklopite drugim krugom, potom fil namažite oko kolača i uvaljajte u kokos. Rastopite čokoladu i na svaku rusku kapicu stavite po jednu kašičicu.

AUTOR: SVET

IZVOR: STAR

FOTO: ATA IMAGES, YOUTUBE PRINTSCREEN