Recept Stanije Dobrojević svet portal svet Instagram
Svet

maj 5, 2025 14:53

By

Ovo je Stanijino omiljeno jelo: Priprema se za samo 30 minuta, a ukus mu je savršen (recept)

Recept Stanije Dobrojević brz je, a jelo je svaršeno

Starleta Stanija Dobrojević poznata je po svom savršenom izgledu, pa je mnogima čudno kada kaže da se odlično snalazi u kuhinji. A, da je to zaista tako svedoči i recept Stanije Dobrojević za njeno omiljeno jelo koje često sama priprema. Ovo jelo priprema se za samo 30 minuta, a veoma je uksuno i zdravo.

Recept Stanije Dobrojević svet portal svet

Ata images

– Volim ovaj recept jer je brzo gotov, ukusno je, sveže, daje vam energiju i što je najvažnije zdravo je. Ako ga spremam u fritezi dobijem punu činiju obilne, sveže večere sa puno povrća i proteina. Isprobajte ovaj recept i hrskavi losos uz pirinač i božanstveni preliv će postati vaš omiljeni obrok – kaže Stanija.

Recept Stanije Dobrojević jednostavan je

Sastojci:

– Losos

– Pirinač

– Teriiaki sos

– Povrće po želji

Terijaki sos:

Potrebno je:

1/4 šolje meda, 1/4 šolje soja sosa, 1/4 šolje sosa od ostriga, 1 do 2 čena seckanog belog luka, 2 supene kašike smeđeg šećera, 1 kašika kečapa, 2 kašičice mlevenog đumbira, 2 kašičice proprženog susama, 1/2 kašičice crnog luka u granulama, prstohvat crnog bibera, 1/4 kašičice mlevenog cimeta, po želji

Recept Stanije Dobrojević svet portal svet

Pexels / Valeriya

Priprema:

Dodajte sve sastojke za sos u šerpu na srednjoj vatri. Dovedite do ključanja uz stalno mešanje i kuvajte oko 1 minut. Sos treba da bude dovoljno gust da prekrije zadnju stranu kašike. Ostavite da se ohladi (sos se može napraviti nekoliko dana unapred).

Marinirajte losos i skuvajte pirinač. Sirovi losos prelijte sa 1/4 šolje terijaki sosa i ostavite da se marinira najmanje 20 minuta ili da prenoći preko noći. Kuvajte pirinač prema uputstvima na pakovanju. Kuvajte losos (više volim fritezu, ali pogledajte uputstva za pečenje i pečenje na roštilju u napomenama). Zagrejte fritezu na 400 stepeni. Poprskajte korpu neprijanjajućim sprejom, a zatim stavite filete lososa unutra. Pržite na vazduhu oko 5-7 minuta, ili dok se ne skuva (lako se ljušti viljuškom, ili na oko 125-135 stepeni ako testirate termometrom). Podelite pirinač u činije, a zatim na vrh stavite komad lososa i terijaki, malo avokada, edamamea, manga i krastavca.


AUTOR: SVET

IZVOR: PULS

FOTO: ATA IMAGES, INSTAGRAM, PEXELS