Recept Tanje Rađenović svet portal svet
Svet

March 12, 2024 11:33

By

Hrskavo, a sočno: Tanja Rađenović podelila recept za kolač koji uspeva i početnicima (recept)

Recept Tanje Rađenović za kolač od limuna je savršen

Tanja Rađenović, voditeljka i urednica informativnog programa televizije Pink bila je gošća emisije “Praktična žena”, u kojoj je pripremala kolač od limuna. Recept Tanje Rađenović za ovu poslasticu je jednostavan, iako deluje komplikovano, a sama priprema kolača je veoma brza, tako da je idealan i za početnike u kuhinji.

Recept Tanje Rađenović svet portal svet

– Ja volim svašta da jedem, ali ne volim svašta da pravim, ali ako već pravim onda spremam ono što mi se u tom trenutku jede. Volim limun i tako te nešto kiselkasto, citrusno. Kolege na poslu znaju ako žele da me obraduju, kupe mi limun tart. Ja nisam tip koji nešto voli čokoladu, ali ako čokalada ima pomorandžu, ili limun, ili tako nešto, e to volim.

Pročitajte Ovako pripremljen hleb može se jesti kao samostalan obrok – Dragana Mićalović ga pravi bolje od svih

– Priprema ovog kolača deluje komplikovano, ali uopšte nije. Potrebno je samo napraviti hrskavo testo. Sve domaćice znaju kako se dobija lepo, hrskavo testo. Važno je da lepo požuti, posle toga ide fil koji se takođe peče.

Recept Tanje Rađenović za kolač od limuna

Sastojci:

Za koru:

8 jaja

1,5 šolja brašna

0,5 šolje prah šećera

hladan puter iseckn na kocke

Recept Tanje Rađenović svet portal svet

Za fil:

3 šolje kristal šećera

0,5 šolje brašna

1 kašika gustina

Priprema:

Pomešati brašno, šećer u prahu i puter iseckan na kocke. Sve umesiti u blenderu ili rukom. Testo treba da bude rastresito. Staviti testo u pleh obložen pek papirom, potom ohladiti u zamrzivaču petnaest minuta, a zatim ga peći dvadesetak minuta na 180 stepeni.

Recept Tanje Rađenović svet portal svet

Pomešati šećer, brašno i gustin. U to dodati šolju isceđenog limuna i osam jaja, a potom izmiksati. Sve to preliti preko već pečene kore i vratiti u rernu na 150 stepeni. Peče se otprilike još dvadeset i pet minuta. Gornji sloj kolača treba da bude mekan kao puding. Poslastica se služi hladna, a idealna je za letnje dane. Prijatno!

 

AUTOR: SVET

IZVOR: PRAKTIČNA ŽENA

FOTO: ATA IMAGES, YOUTUBE PRINTSCREEN/PRAKTIČNA ŽENA