Ovo su najukusnije punjene paprike: Majka Ivane Mihić ima poseban način pripreme, svi ih vole baš ovako skuvane RECEPT
Recept Vere Čukić za punjene paprike savršen
Glumica Ivana Mihić poslednjih godina život provodi u selu 40 kilometara od Beograda, gde sa svojom majkom, legendarnom glumicom Verom Čukić, uživa u priorodi, životinjama, uzgaja baštu… U skladu s prirodom i živi, hrani se zdravo, raznovrsno, tradicionalno… Ivana često sa svojim pratiocima na Instagramu deli recepte za jela koja priprema njena majka, a recept Vere Čukić za punjene paprike poželeli su svi.
Recept Vere Čukić za punjene paprike
Ivana često ističe da obožava kuhinju svoje majke, te da je Vera oduvek kuvala za svoju porodicu, i danas, ali i dok je aktivno bila posvećena glumi. Iako ima 86 godina legendarna glumica i dalje priprema specijalitete domaće kuhinje koje njena ćerka obožava.
– Moja majčica pravi ukusne, sočne, neodoljive, lagane, ali i ljutkaste punjene paprike. Obožavamo ih – napisala je Ivana ispod posta. No, kako nije podelila Verin recept za ovaj tradicionalni specijalitet, mi vam prenosimo jedan koji bi mogao biti sličan.
Sastojci:
– 500 g mlevenog mesa
– nekoliko crvenih paprika srednje veličine
– kafena šolja pirinča
– 1 veća glavica crnog luka
– 1 kašičica slatke mlevene paprike i pola kašičice ljute mlevene paprike
– 2 čena belog luka
– 1 šargarepa
– 1 veći krompir ili paradajz
– biber, so, mešavina začina
– ulje za prženje i kašika brašna
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Priprema:
Na ulju propržiti luk, a potom dodati mleveno meso, rendanu šargarepu i sitno iseckan beli luk. Malo prodinstati, pa začiniti solju, biberom, pola kašičice ljute mlevene paprike i mešavinom začina. Skloniti sa ringle, pa u to dodati šolju pirinča.
U većoj šerpi zagrejati ulje, pa u njega dodati kašiku brašna i kašičicu slatke mlevene paprike. U zapršku dodati šolju ledene vode. Kad se zaprška zgusnula skloniti je sa ringle. Oprati i očitisti paprike, a potom ih puniti pripremljenom smesom i ređati u šerpu sa zaprškom.
Paprike zatvoriti kriškama krompira ili paradajza, preliti vodom skoro da samih njihovih vrhova, a potom kuvati na laganoj vatri.