

Zašto ovo još nismo probali: Recept za sataraš sa mlevenim mesom će vas oduševiti
Recept za sataraš sa mlevenim mesom ćete obožavati
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
Pročitajte: Aromatični kroasani – neodoljivo domaće pecivo obogaćeno namazom od belog luka i peršuna, koje se topi pod nepcima (VIDEO)
Sataraš s mlevenim mesom – brzo i jednostavno jelo koje možete pripremiti od svežeg sezonskog povrća, jaja i malo mlevenog mesa
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 60 min.
Sastojci:
* 2 veće glavice crnog luka
* 3 čena belog luka
* 1 velika cevena paprika babura
* 1 velika žuta paprika babura
* 1 velika zelena paprika babura
* 1 zelena paprika šilja
* 2 kašike pirea od paradajza
* 4 veća paradajza
* 450 g mlevene ćuretine
* 7 manjih jaja
* 1 dl soka od paradajza
* 4 kašike ulja
* nekoliko listića bosiljka
* biber
* so
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
2. Crvenu, žutu i zelenu papriku očistiti od semena i peteljke i iseći na krupnije kocke. Paradajz takođe iseći na krupnije kocke.
3. U većem tiganju zagrejati malo ulja, pa ubaciti crni luk i pržiti ga povremeno mešajući dok ne postane staklast. Posoliti po ukusu da bi luk pustio sok.
4. Dodati mlevenu ćuretinu i pržiti je nakon što promeni boju još nekoliko minuta.
5. Ubaciti crvenu, zelenu i žutu papriku, te sve zajedno pržiti neprekidno mešajući dok paprika napola ne omekša.
6. Dodati paradajz i nastaviti dinstanje još nekoliko minuta. Sipati sok od paradajza i nastaviti dinstanje dok svo povrće ne omekša. Umešati beli luk, pastu od paradajza, posoliti i pobiberiti, te sve zajedno kratko prodinstati.
7. Smanjiti temperaturu, pa kašikom na jelu napraviti udubljenja i razbiti u njih jaja. Poklopiti i više ne mešati dok jaja ne budu gotova. Jelo posuti listićima bosiljka.
Ovaj i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu www.bakinakujna.rs