recept za štrudlice sa bademima
TOPE SE U USTIMA!

June 13, 2022 15:15

By

Štrudlice s bademima – hrskavi zalogaji od prhkog testa filovani šamom od belanaca, obogaćeni seckanim bademima

Recept za štrudlice sa bademima koje će vaši ukućani obožavati

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

Pročitajte: Zašto ovo još nismo probali: Recept za sataraš sa mlevenim mesom će vas oduševiti

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 30 min.
mirovanje: 60 min.
pečenje: 15 min.

Sastojci:

Za testo:
* 200 g mekog brašna
* 125 g putera

* 1 kašika šećera
* prstohvat soli
* 10 g svežeg kvasca
* 50 ml hladnog mleka
* 2 manja žumanceta
* malo rendane korice limuna

Za fil:

* 2 manja belanceta
* 100 g šećera
* 50 g mlevenih badema
Ostali sastojci:
* 1 manje jaje
* 3 kašike listića badema
* malo šećera u prahu

Pročitajte: Aromatični kroasani – neodoljivo domaće pecivo obogaćeno namazom od belog luka i peršuna, koje se topi pod nepcima (VIDEO)

Priprema:

1. Povezati brašno, šećer i malo soli. Dodati hladan puter isečen na kockice, pa sastojke utrljati dlanovima da bi se dobila mrvičasta smesa.

2. Umešati žumanca, kvasac razmućen u hladnom mleku i malo rendane limunove korice, pa zamesiti prhko testo. Testo zamotati u foliju i ostaviti u frižider da odstoji 60 minuta.

3. Dok testo miruje pripremiti fil. Belanaca umutiti u čvast šam postepeno dodajući šećer.

4. Odstojalo testo izvaditi iz frižidera i podeliti ga na dva dela. Svaki deo istanjiti oklagijom u pravougaonu koru, premazati polovinom šama od belanaca, posuti mlevenim bademima i pažljivo zamotati u rolat.

5. Rolate iseći na manje štrudlice i poređati ih u pleh preko papira zapečenje. Premazati ih umućenim jajetom i posuti listićima badema. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta, ali paziti da ostanu svetle boje. Gotove kolačiće posuti šećerom u prahu.

Ovaj i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu www.bakinakujna.rs

FOTO: PROMO