

Ovo je omiljeno Kemiševo jelo, a Zorica ga priprema bolje od svih: Idealno je za hladne dane (recept)
Recept Zorice Brunclik za podvarak s mesom je očaravajući
Diva narodne muzike, Zorica Brunclik, bila je učesnica humanitarne emisije “Na večeri kod” i ako je suditi po pohvalama koje su dobila njena jela, najbolja kuvarica od svih. Pevačica je svoje goste poslužila brojnim jelima, a gosti su tražili recept Zorice Brunclik za svako od njih.

Youtube printscreen / Na večeri kod
Brunclikova je za predjelo pripremala veoma neobičnu salatu uz uštipke, duvan čvarke i kajmak, dok je kao glavno jelo poslužena prasetina s ražnja, za koju se pobrinuo Kemiš, ali to nije sve.
Pročitajte Recept Zorice Brunclik za salatu od piletine je savršen, a priprema se brzo i lako
Pored hrskave prasetine koja je oduševila Zoričine goste, poslužen je i podvarak s ćuretinom, koji se svima veoma dopao, a kako je pevačica otkrila, priprema se veoma lako.
Recept Zorice Brunclik za podvarak s ćuretinom
Sastojci:
– ćuretina
– kiseli kupus
– mešavina začina
– biber
– lovorov list
– maslinovo ulje
Priprema:
Ćuretinu iseći na komade, dobro je začiniti, a zatim je peći u rerni, na maslinovom ulju. Kiseli kupus dobro oprati, sitno iseckati, začiniti i staviti u šerpu da se dinsta. Po potrebi dodavati vodu. Kada je kupus skoro gotov istresti ga u zemljanu posudu i staviti u rernu da se ispeče. Kupus i ćuretinu poslužiti uz proju.