Recept Cece Ražnatović svet portal svet
Svet

November 2, 2024 13:00

By

Jednostavno, ukusno i okrepljujuće: Ceca Ražnatović otkriva recepte za čorbe koje su neizostavne na njenoj trpezi

Recepti Cece Ražnatović za čorbe su vrlo jednostavni za pripremu

Ceca Ražnatović je poznata kao neko ko nije ljubitelj kuhinje, ali ne i dobrog zalogaja, tako da u se u vili u Ljutice Bogdana i te kako kuva, ali za to je zadužena pevačicina sestra Lidija.

Recepti Cece Ražnatović za čorbe svet novine svet portal

Ata images

Recepti Cece Ražnatović za čorbe – Kašika je pola zdravlja

-Nisam neka kuvarica i to je prosto i normalno. Moj posao podrazumeva stalna putovanja i nespavanje, ali to ne znači da ne umem da skuvam bar nešto. Ako se ja pitam, najbolji obrok koji je istovremeno i dijetalan i hranljiv, svakako je čorba. Volim i onu domaću iz detnjstva, od junetine, ali ništa ne fali ni čorbici od svežih pečuraka. Obe se lako spremaju, a toliko su ukusne da glavno jelo uopšte nije neophodno. Posebno ako pazite na liniju – rekla je Ceca svojevremeno za Vip magazin.

Recepti Cece Ražnatović za čorbe vrlo su jdnostavni za pripremu, a ukus im je fantastičan i svi ih vole.

Krem čorba od pečuraka – Sastojci:

– 300-400g šampinjona
– 2 manje šargarepe
– komadić korena celera
– pola struka praziluka
– mala glavica luka
– 1 lovorov list
– mirođija, so, biber
– 2dl kisele pavlak
– svež perušun
– 2 kašike brašna ili gustina (po želji)
– sveže rendan parmezan (po želji)
– seckani peršun (po želji)

Recepti Cece Ražnatović za čorbe svet novine svet portal

Getty Images/Nadiia Borovenko

Priprema:

Šampinjone operite i iseckajte. Prokuvajte ih, izvadite šupljikavom kašikom i ostavite sa strane. u vodu u kojoj su se kuvali šampinjoni dodajte dosta mirođije, celer, šargarepu, praziluk, celu glavicu luka, lovor, so, biber.
Kada je sve skuvano, možete supu i da zapržite, po želji. Ako se odlučite za zapršku, u šoljicu vode stavite brašni ili gustin i promeštajte, pa dodajte u čorbu. Sve lepo promeštajte, dodajte kiselu pavlaku, pa sve usitnite štapnim mikserom. Deo pečurki možete da ostavite i u komadićima. Pred posluživanje pospite svežim peršunom i parmezanom po ukusu.

Juneća čorbica – Za dobru čorbu potrebno je obezbediti kvalitetno juneće meso, od buta ili vrata, ali i teleće kosti, koje će joj dati poseban ukuc i jačinu. Kuva se saa korenastim povrćem, a poslužuje sa umućenom kiselom pavlakom i žumancetom.

Sastojci:

– 500g telećeg mesa od buta ili vrata
– 1 glavica crnog luka
– 1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
– 1 koren celera
– 2 krompira
– 1dl ulja
– 2 kašike brašna
– 2dl kisele pavlake
– 1 žumance, lovor, malo pršunovog lista

Recepti Cece Ražnatović za čorbe svet novine svet portal

Getty Images/YelenaYemchuk

Priprema:

Crni luk sitno iseckati, pa izdinstati na ulju. Dodati meso isečeno na kockice (i kosti ako ima), naliti vodom da ogrezne i dinstati na tihoj vatri oko sat vremena. Dodati povrće iseckano na kockice, začiniti solju i biberom , pa naliti oko 2 litre vode. Napraviti zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata. Pred serviranje u gotovu čorbu umešati pavlaku sa umućenim žumancetom i posuti sitno seckanim peršunom. Po želji, čorbu možete zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.
Prijatno!

Još recepata pozanatih možete pronaći OVDE.

AUTOR: Svet

FOTO: ATA images, Getty images