svet

мај 5, 2015 09:31

By

Redefinisana krempita

krempita2

Potrebno je:

1 l mleka, 8 žumanaca, 250 grama šećera, 6 kora za pitu, malo putera i praška za pecivo, maline, ribizle, borovnice.

Priprema:

1. Najpre sjedinite šećer i jaja. Zatim kuvajte mleko dok ne proključa, pa u njega stavite štapić vanile.

2. Prelijte njime šećer i jaja, promešajte i vratite u šerpu.

3. Uz stalno mešanje, kuvajte dok se ne zgusne.

4. Da biste napravili podlogu, ali i gornju koricu, stavite tri obične kore za pitu jednu preko druge, a između puter i malo šećera u prahu.

5. Pecite ih 45 minuta na 180 stepeni Celzijusovih.

6. Potom ih isecite i filujte kao na fotografiji.

7. Služite uz maline, ribizle i borovnice.

Druge ukusne recepte pogledajte na portalu Lepota i zdravlje.


IZVOR: Lepota i zdravlje

FOTO: Mladen Sekulić