
Restoran u kom je nastao čuveni tiramisu zatvara se usled krize
Italijanski restoran Bekeri (Le Beccherie), u kojem je stvorena čuvena poslastica tiramisu, biće zatvoren zbog slabe posećenosti.
Restoran u italijanskom gradu Trevizo, čija je vlasnica 1971. godine izmislila kremastu poslasticu tiramisu, staviće katanac na vrata krajem marta ove godine, zbog ekonomske krize i promena u navikama ishrane kod Italijana, preneo je magazin Slejt.
Poslastica napravljena od maskarponea, kafe, slatkog vina Marsala i sunđerastog biskvita, nije uspela da spreči da italijanska tratoria upadne u finansijske teškoće.
Restoran je otvoren 1939. godine, a poslednju porudžbinu će primiti 30. marta kada će lokal biti i zatvoren.
Vlasnik restorana Karlo Kampeol kao razlog zatvaranja navodi nedovoljnu posećenost, što je, kako kaže, posledica najgore recesije u koju je Italija zapala od Drugog svetskog rata.
„Zatvoriću restoran zauvek 30. marta, i tada ću isplatiti troje zaposlenih u lokalu kao i sve dobavljače. Primoran sam da to učinim, jer je broj klijenta drastično opao. Nekada su restoran posećivali političari, biznismeni i obični ljudi a sada je uglavnom prazan“, objasnio je Kampeol.
Izvor: Tanjug
Foto: Freedigitalphotos.net