svet

мај 19, 2015 11:15

By

Rižoto s povrćem

rizoto2

Potrebno je:

150 g pirinča, 50 g graška, 50 g kukuruza šećerca, 80 g šampinjona, crni luk (odnos namirnica možete menjati u zavisnosti od ukusa), svež paradajz i limun.

Priprema:

1. Najpre stavite pirinač da se kuva, a potom na malo ulja izdinstajte sitno isečen crni luk i šampinjone.

2. Dodajte blanširani grašak i kukuruz šećerac i još malo pržite.

3. Kada se pirinač skuva, procedite ga, a zatim ga sjedinite s ostalim sastojcima i dobro sve izmešajte.

4. Potom formirajte željeni oblik rižota na tanjiru (možete koristiti šoljice za kafu ili manje činije koje će vam poslužiti kao kalup) i servirajte jelo uz kolutove paradajza i dve kriške limuna.

Savet plus:

Ukoliko koristite kukuruz iz konzerve, imajte na umu da je on već blanširan.

Ostale savete iz kuhinje i zanimljive recepte pogledajte na portalu Lepota i zdravlje.


IZVOR: Lepota i zdravlje

FOTO: Mladen Sekulić