
Rižoto s povrćem
Potrebno je:
150 g pirinča, 50 g graška, 50 g kukuruza šećerca, 80 g šampinjona, crni luk (odnos namirnica možete menjati u zavisnosti od ukusa), svež paradajz i limun.
Priprema:
1. Najpre stavite pirinač da se kuva, a potom na malo ulja izdinstajte sitno isečen crni luk i šampinjone.
2. Dodajte blanširani grašak i kukuruz šećerac i još malo pržite.
3. Kada se pirinač skuva, procedite ga, a zatim ga sjedinite s ostalim sastojcima i dobro sve izmešajte.
4. Potom formirajte željeni oblik rižota na tanjiru (možete koristiti šoljice za kafu ili manje činije koje će vam poslužiti kao kalup) i servirajte jelo uz kolutove paradajza i dve kriške limuna.
Savet plus:
Ukoliko koristite kukuruz iz konzerve, imajte na umu da je on već blanširan.
Ostale savete iz kuhinje i zanimljive recepte pogledajte na portalu Lepota i zdravlje.