rolat sa mesom po receptu Sandre Bugarski svet novine svet portal Antonio Ahel/ATAImages
Svet

April 19, 2025 11:45

By

Savršen obrok za svaku priliku: Ovaj recept Sandre Bugarski oduševiće celu porodicu

Rolat sa mesom po receptu Sandre Bugarski idealan je za svaku priliku

U svetu kulinarstva, gde su brzi obroci često na ceni, ponekad je pravo osveženje otkriti jelo koje kombinuje jednostavnost pripreme sa bogatstvom ukusa. Sandra Bugarski, glumica poznata po ulozi Pančete u seriji “Igra sudbine”, podelila je recept za obrok koji je osvojio srca mnogih.

Rolat sa mesom po receptu Sandre Bugarski

Rolat sa mesom po receptu Sandre Bugarski u roštilj sosu (barbecue) postao je omiljen na mnogim trpezama, a mi vam donosimo detaljan vodič kako da i vi pripremite ovaj preukusni obrok.​ Ukoliko imate dilemu šta biste poslužili tokom nedeljnog ili bilo kog drugog ručka, sigurno je da će vam se dopasti neodoljivi rolat sa mesom u roštiljskom sosu.

Rolat sa mesom po receptu Sandre Bugarski svet novine svet portal

Youtube printscreen/Praktična žena

Sastojci za testo:

– 500 g brašna
– 150 ml jogurta
– 150 ml mleka
– kašičica soli
– kašičica šećera
– 1 suvi kvasac

Sastojci za nadev:

– 4 šnicle pečenice
– 1 crni luk
– 1/2 šolje kečapa
– 1/2 šolje meda
– 1/4 jabukovog ili vinskog sirćeta
– 1/4 šolje senfa
– 2 kašike vuster sosa
– 2 čena belog luka

Rolat sa mesom po receptu Sandre Bugarski svet novine svet portal

Youtube printscreen/Praktična žena

Priprema:

Prvo pravite nadev. U tiganj stavite kečap, med, sirće, senf, vuster sos, seckani beli luk i sve krčkajte na laganoj vatri dok ne dobije gust roštiljski sos. U drugi tiganj stavite šnicle, posolite ih i pobiberite, preko njih stavite luk sečen na listiće i na kraju sos. Sve ukrčkajte nekoliko sati na laganoj vatri poklopljeno dok meso skroz ne omekša.

Zatim umesite testo. Mleko smlačite i dodajte u brašno sa ostalim sastojcima. Sve lepo umesite i ostavite na toplom mestu da naraste. Kada vam je gotovo meso, meso viljuškom iscepkajte i pomešajte sa sosom. Testo razvaljajate u formu kore, pospite mesom u sosu, urolajte u rolat, isecite na kriške i stavite u pleh obložen papirom za pečenje.

Ostavite desetak minuta da naraste još malo i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.

Još recepata poznatih možete pronaći OVDE.

AUTOR: Svet

FOTO: ATA Images, youtube printscreen