
Ručak za poželeti: Lovačke šnicle
Sastojci:
800 g svinjskog mesa od buta, 2 kašike brašna, 3 čena belog luka, 1 dl belog vina, 2 dl soka od paradajza, 2 kašike izrendanog rena, 0,5 ml ulja, 500 g krompira, 1/2 veze peršuna, vegeta, biber
Priprema:
1. Meso iseći na tanke šnicle, izlupati ga, posoliti i uvaljati u brašno. Pripremljene šnicle propržiti na vrelom ulju, potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. U masnoću od mesa dodati sitno seckan beli luk i brašno, propržiti 1-2 minuta, sipati belo vino i sok od paradajza pa kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok se sos ne zgusne.
3. Pred kraj kuvanja vratiti šnicle u sos, dodati ren i začiniti po ukusu.
4. Krompir oguliti, iseći ga na kocke, obariti u slanoj vodi i služiti kao prilog uz šnicle. Servirano jelo posuti sitno seckanim peršunom.
Ostale predloge za ukusan obrok pogledajte na portalu Lepota i zdravlje.