Top 5 najukusniji slavskih salata koje se prave za manje od 30 minuta, ruska nije među njima
Salate za slavsku trpezu koje će gosti pojesti u slast
Svake godine domaćice za svoje goste spremaju ukusne salate za slavsku trpezu koje su odličan prilog uz suhomesnate proizvode, pite i druge slane pikanterije. Najčešće se na stolu nađu ruska salata, susam salata, mimoza i njoj slične.
Salate za slavsku trpezu koje će svi obožavati
Upravo zbog toga smo odlučili da vam donesemo druge varijacije salate za slavsku trpezu, one koje će sve oduševiti. Pred vama su recepti, koji se brzo spremaju, a još brže nestaju sa tanjira.
Salata sa prazilukom
Potrebno je:
500 g sitnih makarona
3 kisele pavlake
dva manja praziluka
400 g iseckane šunke
Pročitajte Donosimo vam jelovnik za narednih 40 dana po crkvenim pravilima
5 kuvanih jaja
malo majoneza
so
kašičica senfa
Priprema:
Makarone skuvati, ocediti i ostaviti da se ohlade. Ostale sastojke potom dodati u njih i dobro izmeštati. Ostaviti u frižider i služiti kada za to dođe vreme.
Salate za slavsku trpezu među kojima nije ruska
Salata sa pečurkama
Potrebno:
2 veća bela mesa
1 praziluk
pola kilograma pečuraka (dinstanih ili mariniranih)
2 pavlake
Pročitajte Ruska salata je prošlost – Goca Božinovska podelila recept za salatu koja se priprema za tren, a ide uz sve
so
malo majoneza
biber
Priprema:
Meso skuvati, pa iseckati sitno. Praziluk takođe iseckati i pečurke, izmešati sa mesom, dodati pavlaku i ostale sastojke. Sve lepo izmešati i služiti.
Salata sa crvenom paprikom
Potrebno je:
300 g šunke
7 većih pečenih crvenih paprika
2 čaše pavlake
100 g majoneza
so
Pročitajte Idealan ručak za vreme posta – Ana Bekuta podelila recept za jednostavno, a veoma ukusno jelo (recept)
Priprema:
Šunku iseckati, papriku iseći na tračice, pa joj dodati pavlaku i majonez. Posoliti i staviti u frižider. Služiti hladno uz predjelo.
Pileća salata sa kikirikijem
Potrebno je:
2 bela mesa
4,5 kiselih krastavčića
3 kuvana jaja
100 g pečenog kikirikija
100 g majoneza
malo ulja
malo soli
biber
Priprema:
Belo meso obariti i iseckati na tanke rezance. Krastavčiće iseckati na kolutiće i pomešati s mesom. Dodati iseckana kuvana jaja, kikiriki koji ste malo izmrvili, kašiku ulja, so i biber. Sve izmešati i dodati majonez. Izjednačiti i služiti hladnu uz predjelo.
Salata sa junetinom
Potrebno je:
1/2 kg kuvanog junećeg mesa
3 tvrdo kuvana jajeta
2 limuna
3 kašike kisele pavlake
2 – 3 struka mladog luka ili glavica crnog luka
kašičica senfa
biber
so
Pročitajte Brzo se sprema, a ukus je fantastičan – Svima omiljena Cezar salata u hrskavoj tortilji
Priprema:
Juneće meso iseći na komadiće, posoliti, pobiberiti, preliti limunovim sokom i ostaviti poklopljeno da odstoji. Žumanca propasirati pa ih sa pavlakom, senfom i sitno sečenim lukom dobro izmešati. Dodati mesu i sve dobro promešati. Sitno sečena belanca posuti preko salate. Po želji ukrasiti listićima peršuna pisao je Glossy.