

Ovo je omiljeno jelo u kući Ražnatovića: Priprema ga Lidijin muž i to po ovom receptu RECEPT
Sarma Predraga Ocokoljića stigla u Sevilju
Predrag Ocokoljić, zet Cece Ražnatović, oduvek je važio za glavnu mušku figuru u njihovoj familiji. Međutim, malo ko je znao da je bivši fudbaler i glavni kuvar porodice, a sarma Predraga Ocokoljića omiljeno je jelo svima koji su je probali.

Ata images
Naime, frizer Stevan Radivojević, u decmbru je po dolasku na Cecinu slavu otkrio da jedva čeka da jede sarme Cecinog zeta.
– Već deset godina dolazim kod Cece na slavu. Uvek je zabavno i pozitivno. Puno je divnih ljudi. Trpeza je odlična. Obožavam sarme Cecinog zeta, koje se prave od dimljenog šarana. Ceo dan maštam od njima – rekao je Stevan tada.
Ovo jelo obožava i Anastasija, a upravo njega joj je juče suprug iz Beograda doneo u Sevilju.
– Omiljeni poklon iz Srbije – napisala je Anastasija uz fotografiju sarmi.
Sarma Predraga Ocokoljića posna je, ali preukusna
Sastojci:
– 1 veća glavica kupusa
– 1/2 kg dimljenog šarana
– 4 glavice crnog luka
– 2 šoljice pirinča
– malo ulja
– malo brašna
– malo mešavine začina
– 1 kašika začinske crvene paprike
– malo soli
– malo bibera

Očistiti kupus, odstraniti mu koren. Dimljenom šaranu odstraniti kosti i sitno ga naseckati ili samleti. Na ulju pržiti 3 glavice sitno seckanog luka.
Kad luk porumeni dodati mu malo crvene začinske paprike i mlevenog šarana, pa produžiti sa prženjem još 2-3 minuta.
Skloniti sa šporeta pa dodati pirinač, te začiniti po ukusu. Smesu dobro izmešati. Savijati sarme, slagati ih u dublju posudu.
Napraviti zapršku od 3 kašike ulja, 2 glavice crnog luka, 1 kašike brašna, i 1 kašike crvene začinske paprike. Sarmu preliti zaprškom, dodati vodu i kuvati na laganoj vatri dok kupus ne omekša.