sasa vidic
Svet

12 Marta, 2022 11:00

Oštar sud Saše Vidića odjekuje do Torina: Kreator OCENIO stajlinge sa „Pesme za Evroviziju“ – ovo će boleti! (FOTO)

Nedavno održano finale „Pesme za Evroviziju“ privuklo je pažnju javnosti, te se već danima govori o autentičnom i konceptualnom stajlingu pobednice, ali i ostalim afirmisanim takmičarima, koji ove godine nisu bili dovoljno upečatljivi, barem po mišljenju stručnjaka.

Modni kreator Saša Vidić za Svet je komentarisao stajlinge i nastupe Konstrakte Đurić, Sare Jo, Ane Stanić, Tijane Dapčević, Zoe Kida, ali se osvrnuo i na neobično ponašanje Ace Lukasa tokom finalne večeri.

– Sve nastupe sam ispratio, od prvog do poslednjeg, kao i polufinalne i finalne večeri. Mislio sam da će se ubiti od nastupa. Prvo, pesme su bile loše, sve je bilo tako dosadno, isto, besmisleno. Cela ta manifestacija, sa ona dva „sranjca.“ Čekajte, čemu to? Mislili ste da će neko iz Australije da glasa, boli ih ona stvar. Kreacije i toalete su bile jezivoća. Neko će da kaže Zoe Kida je bila super obučena. Za koga, za Tursku? Taj kostim sam već video, gledajući „Grand“, za vreme Jelene Karleuše. Konstrakta je po mom mišljenju odlična, poznajem je još iz „Zemlje Gruva“. O ženi mislim sve najbolje. Srbija ne znam da li zaslužije takvog predstavnika za Evroviziju, jer je ta pesma toliko drugačija, plaše se njene pobede jer smo siromašna zemlja, jedino gde može da se održi je Sava Centar. Ta bolnička uniforma na njoj mi je super, sve to predstavlja jednu radnu ženu, koncept. I sama je rekla da je lavor kupila preko sajta polovne robe. Sve što je uradila mi je toliko gotivno, jednostavno, iskreno. Ona sve vreme provodi sa svojom decom i psom. Šetala se po blokovima i sama je sve osmislila, to je autorstvo. To je prava stvar, biti autor pesme koju izvodiš. Dugo pratim Evroviziju od malih nogu, ovim stajlingom Konstrakta ne može da zaseni kreacije u Torinu, ali će je svi primetiti, jer je svoja. Baš kada se takmičila i Marija Šerifović, 2007. godine, oduševio me je predstavnik Francuske, koji je pevao o padu industrije, to je bilo nešto drugačije. Ovakve pesme poput „In corpore sano“ treba da idu na evropska takmičenja, a ne da budu režimska. Sara Jo mi je drugarica, poznanica, draga osoba, ali njen nastup i kreacija je kopi – pejst, ali ne mislim kopiranje Karleuše, već kopiranje Bijonse, Madone, Rijane, sve su one to već imale. Meni to nije to – istakao je Saša u prepoznatljivom stilu, a potom je objasnio i zbog čega ga svi smtraju kao čoveka otvorenog uma i britkog jezika.

Pročitajte: SAŠA VIDIĆ PROZIVA: „Lukas nije ni za Dom kulture u Boljevcu, a ne za Evroviziju. Ko šalje mrtve ljude Gocu i Tijanu?!“

PRINTSCREEN/YOUTUBE/RTS

View this post on Instagram

A post shared by Ana Radonjic (@zoe_kida)

View this post on Instagram

A post shared by Sara Jo (@sarajoofficial)

– Sara je zgodna, sve stoji, ali me nije iznenadila. Konstrakta je pobedila jer su se ljudima smučile gole pevačice, one koje nemaju autorske pesme, Autroska muzika pobeđuje, to sam rekao i prošlog puta kada je „Maneskin“ pobedio. Smatram da je veoma ružno što je Aca Lukas napustio „green room“ pre nego što je proglašen predstavnik Srbije. Nemoj da te neko loži da će ti da pobediš, nemoj da se kačiš sa ljudima sa RTS – a, nema potrebe, ništa nije namešteno. Sve što prčaju je prevaziđeno. Ne može jedan Saša Mirković da te napujda da ćeš pobediti. Tijana Dapčević je bila ok., imala je crveno, usko odelo koje možes da kupiš gde hoćeš. Sve to mogu za čas da proizvedem mi je bljak, ne impresionira i ne dotiče me. Moda mi je danas precrtana, gledam je potpuno iz drugačije perspektive. Ana Stanić ima skoro pedeset godina, linija joj je super, ali onaj topić gore, nikako. Ono mi je grozno. Pored pink dubokih pantalona je trebalo da obuče neku finu bluzu, triko, bodi, ali je htela da pokaže mišiće. Čak i San Remo je ove godine bio potpuno bez veze, a to je merilo svega. Mislim da će Francuska na ovogodišnjoj Evroviziju u Torinu da prođe dobro, a i Ukrajina ima odličnu pesmu. Može da se desi da dobije najviše poena, upravo jer je ovoliko stradala. – završava modni kreator za Svet.

Pročitajte: Petar Grašo progovorio o venčanju! „NAPRAVILI SMO GREŠKU!“


Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

AUTOR: SVET/A.S

FOTO: Ata images