Seka Aleksić portal svet Privatna arhiva
Svet

maj 24, 2025 13:00

By

Ovaj obrok sve popularniji u Americi: Seka Aleksić dobila recept, ovo je savršeno jelo za opuštanje uz filmove

Pevačica Seka Aleksić zahvaljujući svom poslu ima priliku da obiđe čitaj svet, a gde god pođe publika je dočeka raširenih ruku. Amerika je impresionirala slavnu pevačicu, a pogotovo joj se svidela hrana u ovoj zemlji i popularni obroci brze hrane. Nisu u pitanju burgeri, već hrskava piletina u kornfleksu.

Seka Aleksić oduševljena hrskavom piletinom u kornfleksu

Kako je navela na Instagramu, ovaj obrok nije još uvek stigao u Srbiju, a ona je toliko očarana njime da je morala da proba da ga napravi za svoju decu u domu u Staroj Pazovi. Znajući koliko je ljudi prati, pevačica je odlučila da sa svojim pratiocima podeli ovaj recept, te verujemo da ko god proba da napravi ovo jelo uveseliće kako sebe, tako i članove porodice.

Seka Aleksić portal svet

Printscreen Instagram

Sastojci:

  • 4 komada pilećeg mesa (batak, karabatak, belo meso, po izboru)
  • 1 čaša jogurta ili 200 ml kiselog mleka (za marinadu)
  • 2 čena belog luka (sitno iseckan ili izriban)
  • So, biber, suvi biljni začin po ukusu
  • 1 kašičica senfa (opciono)
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 šolja brašna (glatko)
  • 1/2 šolje prezli
  • Ulje za prženje ili malo maslinovog ulja za rernu
Seka Aleksić portal svet

Printscreen Instagram

Priprema:

  • 1. Mariniranje (ključ za domaći ukus):
  • U veću posudu staviti jogurt, beli luk, senf, začine i izmešati.
  • Ubaciti komade piletine i dobro ih uvaljaj.
  • Pokriti i ostaviti u frižideru najmanje 1 sat (idealno preko noći). Jogurt će omekšati meso i dati mu domaći ukus.

* Priprema za paniranje:

  • U jedan tanjir staviti brašno.
  • U drugi pomešati prezle i još malo začina po želji (beli luk u prahu, origano, sušeni peršun).
  • Izvaditi piletinu iz marinade, ne brišite je – neka ostane obložena jogurtom.
  • Uvaljati prvo u brašno, pa u prezle.

*Prženje (za ultra hrskavo):

  • U dubljem tiganju zagrejati ulje.
  • Pržiti piletinu na srednjoj vatri dok ne postane zlatno-smeđa i hrskava (oko 7 minuta po strani).
  • Stavi na papir da se ocedi višak masnoće.

ALTERNATIVA – Pečenje u rerni:

  • Poredjati panirane komade na pleh obložen papirom za pečenje.
  • Premazati ih četkicom sa malo ulja.
  • Peći u rerni na 200°C oko 35–40 minuta, okreći na pola pečenja

AUTOR: Svet

IZVOR: Svet

FOTO: Privatna arhiva/Printscreen Instagram