

Snežana Babić Sneki: Spremanje hrane za porodicu i prijatelje mi pričinjava veliko zadovoljstvo
Snežana Babić Sneki poznato je ime spskog folka. Od svog ranog detinjstva pokazivala je sklonost ka muzici i pozorištu. Još u osnovnoj školi učestvovala je i pobeđivala na mnogobrojnim muzičkim takmičenjima. Uporedo sa osnovnom, pohađala je i muzičku školu “Jovan Bandur”, odsek solo pevanja i harmonike. U tom periodu postala je i član KUD-a Abrašević.
U saradnji sa PGP RTS, snimila je album “Dušo moja tanana”, (sa koga se izdvaja hit “Rupica na bradi”). Na poziv Siniše Pavića pojavila se u filmu “Tesna koža 4”. Singl iz filma pod nazivom “Sneki rep” (Moje vruće haljine), postiže veliku popularnost koji je potvrđuje, ne samo kao pevačku zvezdu, već i kao multimedijalnu ličnost.
Visok nivo profesionalizma, broj solističkih koncerata širom zemlje i inostranstva (Evropa, Amerika, Australija), potvrdio je njeno mesto jedne od najvećih zvezda naše estradno muzičke scene devedesetih godina. Trenutno je Snežana jedna od zapaženijih učesnica šoua “Tvoje lice zvuči poznato”. Magija koju ova pevačica poseduje vratila se na scenu i svake subote publika ima priliku da uživa u njoj iznova. Za našu rubriku “Restoranski vodič” Sneki je ekskluzivno otkrila kako se snalazi u kuhinji, te i koji joj je omiljen restoran.
“Slobodno mogu reći da se odlično snalazim u kuhinji. Na žalost zbog mojih profesionalnih obaveza ne provodim u njoj puno vremena. Ali, kada uspem da se organizujem onda zaista uživam u tome što radim. Volim da spremam hranu za porodicu i prijatelje, to mi pričinjava veliko zadovoljstvo. Ono što je važno barem u mom slučaju to je raspoloženje, moram da budem dobro raspoložena da bi mi jelo koje pravim zaista uspelo”, rekla je Snežana.
Sneki se požalila kako usled veoma malo slobodnog vremena ima priliku da poseti i neki restoran, ali ipak, kada se nađe u Austriji, jedno mesto obavezno mora da poseti.
“Postoji jedan izuzetan restoran u Austriji i vrlo rado tamo odlazim kad god mi se ukaže prilika. U pitanju je „Plahuta“ restoran u Beču. On je specijalizovan za jela tradicionalne nemačke kuhinje. Tamo najčešće poručim jelo od barene junetine sa sosom i povrćem, jelo je vrlo slično našem Rinflajšu ali za nijansu je drugačije zbog začina koje koriste. Toplo svima preporučujem da posete ovaj restoran kada im se ukaže prilika”, preporučila je pevačica.
Ostatak intervjua možete pogledati OVDE.