svet

25 Juna, 2020 11:05

ŠOK!!! Romana UHAPŠENA u Australiji? Ide u ZATVOR?!?

Romana Panić i agent za prodaju nekretnina Filip M. sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavljali uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu u Australiji, prenosi tamošnji portal „9njuz“.
– Oni su u Australiji boravili kao turisti kada su zapali u probleme sa novcem i onda su smislili plan kako da „napune novčanike“ i prikupili su bankovne podatke 35 osoba – izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit.

ROMANA IZLAZI IZ ZATVORA POSLE TRI MESECA NA USLOVNU SLOBODU

Filip M. je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana P. za 16 i oni će, pored toga što će morati da vrate novac, robijati. Kako prenose strani mediji, Filip M. je osuđen na 14 meseci, a Romana P. na 12 meseci, odnosno biće puštena uslovno posle tri meseca.
Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.
Policajci su otkrili da je Filip M. najpre izviđao bankomat, da bi se dva dana kasnije vratio i sa hirurškom maskom postavio uređaje. Sudija Smit ocenio je da je ceo postupak bio veoma precizno osmišljen i da je ceo sistem omogućio Filipu M. i Romani P. da nezakonito snimaju ljude koji koriste bankomate. Oni su na presude podneli žalbe, ali su odbijene, pišu australijski mediji, kao i britanski Daily Mail.

AUTOR: SVET

FOTO: ATA IMAGES