scandal

September 23, 2019 21:30

By

SONJA SAVIĆ JE NA DANAŠNJI DAN UMRLA U 47. GODINI ŽIVOTA: A DVA MESECA PRE SMRTI JE REKLA OVO!

Sonja Savić, jedna od najtalentovanijih glumica jugoslovenskog i srpskog filma, preminula je 23. septembra 2008. Imala je 47 godina kada je su u njenom stanu u Kursulinoj ulici lekari Hitne pomoći pokušali da je reanimiraju, ali nažalost, nisu uspeli da je spasu. Umrla je od prekomerne doze opojnih supstanci.

Komšije glumice koja se po svojim stavovima i načinom života izdvajala iz mase, tvrdili su da u njenom stanu nije bilo nameštaja, da je spavala na dušeku na podu, a svuda okolo su bili razbacani upotrebljeni špricevi.

Velika ljubav obeležila je njen život, ali se nažalost završila tragično. Sa svega 15 godina se zaljubila u poznatog džez muzičara Vlajka Lalića i sa njim planirala zajednički život i osnivanje porodice. Njihovi planovi nikada nisu realizovani, zbog prerani smrti muzičara, koji se utopio 1990. godine. O tragediji koja ju je zadesila, Sonja je u jednom intervjuu rekla:

– Dok sam bila mlada, često sam zamišljala kako ću imati brak i porodicu sa čovekom koga beskrajno volim i kome ću se potpuno posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom – bila je izričita Sonja.

Iako je imala puno uspeha u karijeri, od početka ju je pratila reputacije čudne i neprilagođene, a ostala je upamćena njena rečenica:

– Ja sam bila srećna kad sam pronašla ljude koji su jednako nesrećni kao ja – izjavila tada Sonja.

U poslednjem intervjuu, dva meseca pre nego što je umrla, Sonja se na stepenicama gradske tvrđave u Nikšiću, podsetila reči svoje bake koja joj je uvek govorila da se u ljudskim očima sve može pročitati. U njenim očima tada se ocrtavala tuga i samoća.

– Ima još jedna bakina izreka koje se često setim – žagre ti se oči. Danas bi mnogim generacijama, kada prođe ponoć, mogli to da kažemo. A njima oči žagre od ko zna čega, a to nije dobro ni za njih ni za porodicu. Izgleda da je samoća cena moje slobode – rekla je tada glumica, a nakon samo dva meseca zauvek je sklopila oči.

Da je danas živa, Sonja bi 15. septembra napunila 57 godina (rođena je 1961. u Čačku), a njena baština glumačkih remek-dela ostvarenih u oko 60 filmova i TV serija sigurno bi bila bogatija.

Njena poslednja želja bila je da bude sahranjena u rodnoj Donjoj Grbavici kod Čačka.

https://svet-scandal.rs/arhiva-brojeva/kupite-scandal-nikad-ispricana-prica-covek-koji-je-bekuti-napravio-dete-pre-43-godine-ucinio-sam-sve-da-ne-ubiju-bekutu-i-naseg-sina-kako-je-dalilu-maltretirao-prvi-muz-video/

AUTOR: scandal!

FOTO: printscreen