Srđanu Koljeviću potrebna transplantacija jetre
Svet

2 Decembra, 2022 21:01

Glumac Milan Marić moli za pomoć: Transplantacija je hitno potrebna

Srđanu Koljeviću potrebna transplantacija jetre

Srđanu Koljeviću, poznatom filmskom reditelju i scenaristi potrebna je pomoć.

Nakon dugogodišnje borbe sa rakom debelog creva koji je metastazirao na jetru, jedino rešenje se vidi u transplantaciji jetre. Da bi se spasio Srđanov život, potreban je jedan deo jetre zdravog donora.

Printscreen

Ova procedura doniranja ne predstavlja nikakav rizik i ne ostavlja skoro nikakve posledice za donora. Srđanova porodica šalje molbu da ukoliko neko želi da bude donor, on mora da bude mlađi od sedamdeset godina, poseduje krvnu grupu 0, da je zdrav i srednje građe.

Svi ljudi dobre volje zainteresovani da pomognu mogu se javiti na kontakt telefon +381 63 805 0341, prenosi Vrbasmedia.

Srđanu Koljeviću potrebna transplantacija jetre, glumci mole za pomoć

Glumica Milena Radulović jedna je od glumaca koja je poslala apel za pomoć. Kako se u njenom postu može videti. Ova procedura podrazumeva donaciju dela jetre: operaciju i oporavak u bolnici nedelju dana.

– Donoru se jetra regeneriše u celini u roku od 6 do 8 nedelja – piše u njenoj objavi.

Takođe, glumac Milan Marić oglasio se na Tviteru i naveo da je scenaristi Srđanu Koljeviću neophodna transplantacija jetre. Kako je glumac naveo, procedura podrazumeva donaciju dela jetre: operaciju.

Ostvarenja Srđana Koljevića

Srđan Koljević je filmski scenarista, reditelj i vanredni profesor na Katedri za dramaturgiju Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu. Jedan je od najaktivnijih i najnagrađivanijih scenarista u Srbiji i regionu i višestruki dobitnik svih nacionalnih priznanja za stvaralaštvo u oblasti filmskog scenarija.

Bio je ko-scenarista u filmovima: “Nebeska udica”, “Stršljen”, “Ubistvo s predumišljajem”. “Klopka”, scenirao je ostvarenja: “Nataša”, “Krugovi”, “Žena sa slomljenim nosem”, “Branio sam Mladu Bosnu”…

Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

IZVOR: OBJEKTIV.RS

FOTO: INSTAGRAM, PRINTSCREEN