Šta se jelo na Zoričinoj i Kemiševoj svadbi svet portal svet Ivan Vučićević
Svet

jun 30, 2025 08:39

By

DOMAĆINSKI! U ovim jelima uživali su gosti na Zoričinoj i Kemiševoj svadbi: Očekivali se kavijar i tartufi, ali ništa od toga

Muzičke legende Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš obeležili su 40 godina ljubavi i zajedničkog života obnovom bračnih zaveta i nezaboravnom proslavom u svom porodičnom domu u Beogradu.

Šta se jelo na Zoričinoj i Kemiševoj svadbi svet portal svet

Ivan Vučićević

Pripreme za „svadbu veka“ trajale su danima, a uz prisustvo porodice, prijatelja i brojnih poznatih ličnosti, sve je proteklo u glamuroznoj i bajkovitoj atmosferi. Pored svega što je izgledalo svetski, mnogi su se zapitali da li je takav i meni, tj. šta se jelo na Zoričinoj i Kemiševoj svadbi i da li su se gosti služili domaćim ili inostranim specijalitetima.

Šta se jelo na Zoričinoj i Kemiševoj svadbi više nije nepoznanica

Uređenje dvorišta, u kome je održan svečani čin, potpisuje Nikola Bokun, nekadašnja zvezda “Granda”, a dekoracija u roze i zlatnim tonovima — sa tepihom, cvetnim aranžmanima od ruža i božura — bila je prava čarolija.

Šta se jelo na Zoričinoj i Kemiševoj svadbi svet portal svet

Ivan Vučićević

Međutim, ono što je posebno privuklo pažnju gostiju, ali i šire javnosti, bio je raskošan meni na Zoričinoj i Kemiševoj svadbi, koji do sada nije bio poznat. Za kulinarski spektakl bio je zadužen kuvar Lazar Radosavljević, a nema sumnje da je Kemiš, kao veliki gurman, uečstvovao u osmišljavanju menija.

Na meniju su se našli:

– Predjelo: tanjir sa četiri vrste sira, pršuta stara godinu i po dana, buđola i kulen.

– Hladna i topla predjela: uključujući pastrami rolnice, sarmice od zelja i jela sa tradicionalnim ukusima u modernoj izvedbi.

– Glavna jela: presovana prasetina sa hrskavim lukom, jagnjetina u puteru i svinjski vrat kuvan u kozjoj surutki.

Šta se jelo na Zoričinoj i Kemiševoj svadbi svet portal svet

Ivan Vučićević

– Salate: četiri vrste, pažljivo birane da prate glavno jelo.

– Roštilj na ćumur: pripreman na licu mesta za potpuni gastronomski ugođaj.

Kao šlag na tortu — i to bukvalno — stigla je impresivna torta sa šest spratova, uneta tik pred ponoć, na oduševljenje svih zvanica.

 



AUTOR: SVET

IZVOR: KURIR

FOTO: IVAN VUČIĆEVIĆ