

DOMAĆINSKI! U ovim jelima uživali su gosti na Zoričinoj i Kemiševoj svadbi: Očekivali se kavijar i tartufi, ali ništa od toga
Muzičke legende Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš obeležili su 40 godina ljubavi i zajedničkog života obnovom bračnih zaveta i nezaboravnom proslavom u svom porodičnom domu u Beogradu.

Ivan Vučićević
Pripreme za „svadbu veka“ trajale su danima, a uz prisustvo porodice, prijatelja i brojnih poznatih ličnosti, sve je proteklo u glamuroznoj i bajkovitoj atmosferi. Pored svega što je izgledalo svetski, mnogi su se zapitali da li je takav i meni, tj. šta se jelo na Zoričinoj i Kemiševoj svadbi i da li su se gosti služili domaćim ili inostranim specijalitetima.
Šta se jelo na Zoričinoj i Kemiševoj svadbi više nije nepoznanica
Uređenje dvorišta, u kome je održan svečani čin, potpisuje Nikola Bokun, nekadašnja zvezda “Granda”, a dekoracija u roze i zlatnim tonovima — sa tepihom, cvetnim aranžmanima od ruža i božura — bila je prava čarolija.

Ivan Vučićević
Međutim, ono što je posebno privuklo pažnju gostiju, ali i šire javnosti, bio je raskošan meni na Zoričinoj i Kemiševoj svadbi, koji do sada nije bio poznat. Za kulinarski spektakl bio je zadužen kuvar Lazar Radosavljević, a nema sumnje da je Kemiš, kao veliki gurman, uečstvovao u osmišljavanju menija.
Na meniju su se našli:
– Predjelo: tanjir sa četiri vrste sira, pršuta stara godinu i po dana, buđola i kulen.
– Hladna i topla predjela: uključujući pastrami rolnice, sarmice od zelja i jela sa tradicionalnim ukusima u modernoj izvedbi.
– Glavna jela: presovana prasetina sa hrskavim lukom, jagnjetina u puteru i svinjski vrat kuvan u kozjoj surutki.

Ivan Vučićević
– Salate: četiri vrste, pažljivo birane da prate glavno jelo.
– Roštilj na ćumur: pripreman na licu mesta za potpuni gastronomski ugođaj.
Kao šlag na tortu — i to bukvalno — stigla je impresivna torta sa šest spratova, uneta tik pred ponoć, na oduševljenje svih zvanica.