Star

23 Maja, 2021 19:00

STAR intervju! Dado Polumenta: „Ja treba da budem u žiriju Zvezda Granda! Oni matorci ne razumeju novu muziku!”

Dado Polumenta se povukao sa javne scene na neko vreme, ali je sad odlučio da se vrati i nastavi da radi punom parom! Iako su neki pevači pričali kako mu je žena zabranila da peva, Dado se samo smeška i kaže da uživa sa porodicom dok čeka treće dete.

„NIČEG SE PLAŠIM OSIM BOGA“!

Završio si novi album koji si uradio sa MC Jankom?

„Jeste, novi CD se zove Kameleon zato što u pesmama ima različitih muzičkih stilova. Dugo sam čekao na ovaj momenat, naporno smo radili na projektu i tek sada su se poklopile kockice bez obzira na trenutnu situaciju u svetu.”

Već duže vreme ne radiš, koliko je teško?

„Zaista je teška situacija za sve nas koji se bavimo ovim poslom koji je usko vezan za ljude i masovna okupljanja, tako da sam to vreme iskoristio maksimalno za rad na sebi, ali i na projektima koji slede i svemu što je vezano za novo predstavljanje.”

Tvoje kolege pevaju na korona žurkama, a ti?

„To stvarno nije za igru i smatram da svako za sebe treba da ima odgovornost za ovu pošast i da vodi računa o tim stvarima. Lično ja nisam imao ponude, niti bih prihvatao tako nešto u ovoj situaciji.”

Jel ti se žale kolege na besparicu?

„Nije me još niko zvao do sada, zaista, nekako se svi snalaze u ovom haosu!”

Sa Lukasom si imao duet, da li si čuo njegov novi album?

„Lukas je veliki umetnik i čovek koji iza sebe ima ozbiljnu karijeru, ovaj album se razlikuje od prethodnih, mislim da je ovo nešto najbolje od njega što se tiče umetnosti. E sad, koliko je komercijalan to će publika da odluči, a meni se sviđaju sve pesme.”

Lukas je zamerio pevačima što kukaju zbog krize?

„Svaki čovek je individua za sebe. Ne može da zna Lukas kako je bilo kome od njih koji kukaju. Situacija je teška i smatram da nije za prepiranje i bilo kakve loše komentare. Mogu misliti kako je ljudima koji hrane porodice od ovog posla, a radili su od vikenda do vikenda da bi mogli da plate račune i izdržavaju porodice od tih para koje zarade.”

Koliko ima sujete na estradi i da li si je osetio na svojoj koži?

„U ovom poslu je ima možda i najviše, kao i u glumi i politici. U svakom javnom poslu sujete ima na pretek. Uspeh niko ne prašta.”

Šta misliš o sve češćim optužbama za silovanje. Lečića je koleginica optužila posle 30 godina?

„Nisam bio tu i ne znam šta je istina, a šta ne. Lečić meni deluje kao gospodin koji nema potrebu za silovanjem, isuviše je uspešan i ostvaren u svakom smislu i smatram da tako nešto ne priliči takvom gospodinu.”

Važiš za jednog od najprivlačnijih muškaraca, kako se braniš od koleginica?

„Zaista nikada nisam ostavljao takav utisak kada su takve stvari u pitanju i sve te žene sam gledao oduvek sa poštovanjem, nikada nisam imao ništa sa koleginicama.”

Pratiš li Zvezde Granda i da li bi voleo da budeš član žirija?

„Pratim, to ne propuštam. Čak sam često pomislio kako bih voleo da budem deo tog žirija i kažem svoje mišljenje o pojedincima, jer iz moje perspektive često to bude kontra od nekih koji donose sud, najviše zbog godina. Ja sam dosta bliži godinama i stilu tih takmičara za razliku od većine žirija.”

Da li bi i ti bio grub sa komentarima?

„Zaista smatram da buduća zvezda mora da sadrži svaki segment od navedenih da bi bio zvezda. Možda to nekad bude i grubo i siguran sam da može da se upakuje lepše, ali svi smo različiti, a i par njih iz žirija kada to govore ne misle ništa loše, samo oštro odreaguju zato što su dugo vremena u žiriju i non-stop imaju dodir sa njima.”

Ivana iz grupe Hurricane je bila u tvom spotu, da li je bila lepša tada ili sada posle slikona?

„Ja sam pristalica prirodnih stvari i meni je svaka osoba lepša bez operacija, pa tako i Ivana. Ali ako se to njoj sviđa, ja nemam problem sa tim. Ona najbolje zna šta je dobro za nju.”

Jesi li čuo pesmu koja će nas predstavljati na Evroviziji?

„Da, čuo sam je. Moglo je to puno bolje ako se ja pitam, ali sam siguran da će napraviti uspeh jer su mlade, lepe, energične i tek je pred njima karijera. Meni je pesma ‘Favorito’ bolja od svih drugih za Evroviziju. Daj Bože da grešim i da osvoje prvo mesto.”

U kakvim si odnosima sa Šakom, kruže razne price o vašem odnosu?

„Oguglao sam više na te naslove i priče vezane za naš odnos. On je moj stric prvenstveno i čovek koji mi je puno pomogao u životu i karijeri i to nikada neću zaboraviti.”

Odlazak Džeja je svima na estradi teško pao, kako si ti to podneo?

„Jako mi je teško pao njegov i Sinanov odlazak jer sam ih zaista voleo i bio dobar sa njima. To su dva čoveka koji su iza sebe ostavili more pesama sa dušom i namenili ih ljudima i kafani. Kao i Toma Zdravković. To su legende, a legende ne umiru.”

Izbila je frka između Nade Topčagić i Vere Matović koja ima veći hit. Šta ti kažeš?

„Nadina pesma Jutro je! To je mnogo veći hit, jedan od najvećih u narodnoj muzici. I Nada je zaslužila spektakl kakav je dobila na Sanremu.”

Sada posle 20 godina karijere, za koga od mlađih kolega misliš da će biti velika zvezda?

„Ima dosta mladih i perspektivnih izvođača koji bi mogli da porastu u umetnike. Moja sestra Adina Polumenta je po meni nebrušeni dijamant koji će tek da zasija. Isak je moj Bjelopoljac i on će ozbiljnu karijeru da napravi ako nastavi ovako kako se pokazao u Zvezdama Granda.”

Uskoro treći put postaješ otac, jel se bojiš kako ćeš toliku decu izvesti na put?

„Ne bojim se ničega osim Boga, sve izlazi iz kuće. Kako ih mi budemo vaspitavali, takvi će biti. Tako da će to biti deca puna ljubavi i pravih vrednosti.”.

 

AUTOR: SANJA ARSIĆ/STAR

FOTO: PROMO, RAJKO RISTIĆ, ATA IMAGES, BOJAN VUKOVIĆ