svet

12 Jula, 2014 11:45

Sudbonosno „da“ pred bogom: Novak i Jelena Đoković se venčali i u crkvi!

novak i jelena djokovic

Novak Đoković i Jelena Ristić, sada su i zvanično venčani po svim zakonima, Božijim i čovečijim.

Venčanje je održano na Svetom Stefanu, u crkvi koja nosi ime po poluostrvu.

Kako javljaju naši reporteri, prvi su u crkvu stigli dva sveštena lica, arhimandrit cetinjskog manastira Kiril i paroh Siniša Smiljanić koji će ih i venčati. Nakon toga, stigli su Novakovi otac i majka, Srđan i Dijana Đoković, a onda i mladenci.

Novak i Jelena Đoković su građanski brak već sklopili u četvrtak.

U Budvi se još uvek nalazi i Novakov trener Boris Beker, koji uživa u crnogorskom suncu sa svojom lepšom polovinom, menekenkom Lili.

Novak i Jelena zakleli su se u manastiru Praskvica pred Bogom na doživotnu vernost samo u prisustvu kumova i najuže porodice.

Ranije su srpski i crnogorski mediji navodili da će venčanje tenisera i njegove izabranice obaviti mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović u Crkvi Svetog Nikole u sklopu manastira. Međutim, iz Crnogorsko-primorske mitropolije rekli su da neće biti tako.

“Mitropolit Amfilohije, kao i svake godine, kao i svi njegovi prethodnici vekovima, za Petrovdan, 12. jula, koji se spominje u medijskim spekulacijama, služiće liturgiju u cetinjskom manastiru, kad je najveći praznik na Cetinju”, piše u saopštenju Mitropolije.

Praskvica je čuvena po Rusu Jegoru Stroganovu, koji se slučajno dovezao do Budve, a potom se obavezao na doživotno ćutanje i ostao u manastiru. Zbog njega se kasnije i njegova ćerka zamonašila kada je prerušena u monaha Jeliseja pronašla oca u Praskvici. Zbog svega toga Praskvica je omiljena ruskim turistima, baš kao i spomen-ploča koju su meštani postavili u znak zahvalnosti Jegoru zato što je samo jednom rukom gradio stazu od brda do mora.

Autor: Life Content

Foto: Life Content