svet

10 Februar, 2009 16:26

Stoja: JEDINO BRENA NIJE LJUBOMORNA NA KOLEGE

U razgovoru za "Svet-plus", Stoja je priznala da je oduševljena svojim novim pesmama, prvenstveno zato što ih je publika prihvatila u potpunosti. I Saša Popović je zadovoljan prodajom njenog CD-a, a četiri pesme su se već izdvojile kao hitovi. Šta ima novo i o tome kakvi su joj dalji planovi, razgovarali smo sa Stojom u diskoteci "Palma" u Bernu.

Mnogi su izdali za "Grand", ali ti si jedina dobila gažu za svoj CD od izdavača?
Posle četiri godine uspešne saradnje sa "Grandom", mislim da sam zaslužila da svoj rad i naplatim. Ja sam verna publici, nisam je izneverila, svaki put joj podarim najbolje što mogu i to se u mojoj izdavačkoj kući ceni i poštuje. Nisam u fazonu da se previše raspitujem kako je to kod drugih, zainteresovana sam samo za svoj posao.

Zbog čega se tako dugo čekalo na tvoj novi projekat?
Mislim da je to čekanje imalo efekta. Menjala sam stil, iako su ponovo uz mene bili Stevica Simeunović i Srki Boy i sa njihovim radom sam prezadovoljna. Vidim po publici da nam se trud i čekanje isplatilo. Tu je uticalo i vreme koje sam provela na doterivanju linije.

Smatraš li sebe vrhunskom zvezdom i pravim umetnikom?
Ne! Ja sebe gledam kao normalno ljudsko biće bez kompleksa i uopšte nisam opterećena slavom. Radim samo svoj posao onako kako mislim da treba. Sebe nikada nisam doživljavala kao zvezdu, a za mene je merodavan samo sud publike i prema njemu se upravljam.

Svi tvrde da izgledaš kao manekenka?
Treba malo gladovati i voditi računa o ishrani. Puno sam trenirala, a u svemu tome vodeća uloga je volja. U tome mi je pomogao i moj trener Voja sa Tašmajdana koji se svojski trudio da dostignem ono što smo zamislili. U početku sam razmišljala da skinem neko kilce, ali kasnije uz ribu, salate i "Taj bo" skinula sam skoro 10 kilograma.

Imaš li fontanu u stanu?
Imam, a otkud vi to znate? Ona me odmara i opušta, a taj šum me vraća u prirodu i krajeve odakle moji i potiču.

Za šta štediš i da li štediš?
Ma ne. Ja sam ta koja razbacuje na sve strane. Trudim se da živim kao sav normalan svet. Volim da počastim ljude, volim iznenađenja, a volim i da ih napravim.

Voliš li poklone?
Da. Obraduje me takva pažnja. Naglašavam ovo pažnja, jer radujem se makar dobila i jedan cvet. Darko mi uvek priredi neko iznenađenje i volim ga najviše na svetu.

Da nisi pevač, šta bi bila?
Pevač i samo pevač! Previše volim ovaj svoj posao, a uz pesmu volim i društvo. Uvek bih bila ovo što jesam.

Šta bi volela da glumiš u filmu?
Volela bih da igram u komediji. Volim domaće komedije i svaka uloga bi mi odgovarala.  Ja volim da se šalim i to bi mi najviše prijalo.

Šta ti izmami suze?
Ja sam previše emotivna osoba. Inače, napuštena deca i njihov život i taj njihov pogled i čežnja za ljubavlju koju bi želeli da imaju je nešto na šta ne mogu da ostanem ravnodušna. Bolesni i ranjeni me najpre nateraju da pustim suzu.

Šta misliš kuda ide naša estrada?
Na mestu je! Zadovoljna sam jer svako radi ono što misli da zna. Tako i treba, a ja nisam kritičar i nikada neću biti. Za mene su svi dobri, svi dobro pevaju i za sve nas ima mesta.

Koliko Grand ulaže u mlade?
Mnogo se bore zaista. Brena i Saša žele da pomognu mladim pevačima i mislim da je Brena jedina pevačica koja nije ljubomorna na svoje koleginice i kolege.

Šta nam možeš reći o novom stajlingu?
Sve je to namerno urađeno i mislim da sam uspela. Boja kose je svetlija, frizura u trendu, minić i dalje ostaje, jer tek sada imam šta da pokažem (smeh). Trudim se da se oblačim mladalački. Mislim da me muškarci sada zaista obožavaju i da ne skidaju pogled sa mog tela. Ako im se sviđam ovakva, onda je ispunjena moja želja.

Vidim da voliš da se slikaš?
Volim i ne smeta mi što često moram da poziram pred objektivom. Prija mi saznanje da se nalazim u nečijem albumu. Sve će to u nekom trenutku postati dragocene uspomene.

Koliko si popularna u svom kraju?
Brčko je uvek bilo uz mene. Uvek su me gledali kao naj, naj osobu u ovom poslu.

Da li bi snimila duet sa početnikom?
Svakome treba pomoći, ako to zaslužuje i uvek sam spremna za to. I meni su pomogli Mile Kitić i Đani.

Da li bi ostala u vezi u kojoj je seks loš?
Naravno da ne bih!

Koliko trač utiče na tvoj privatni život?
Zaista ne utiče uopšte! U početku sam se nervirala oko gluposti jer su mnogi izmišljali razne priče o meni. Sada sam rešila da zbog takvih izmišljotina pazim kome dajem intervjue. 

Kako ti se dopadaju naše novine?
Sve vas volim, cenim i poštujem i nameravam da svojim obožavaocima, vašim čitaocima, predstavim svoje nove slike.

Da li si sklona ljubomornim ispadima?
Jesam. Ne uzimam tuđe i ne dam svoje!

Da li ti plaćaš pesme?
Naravno. Sve košta, pa i taj rad na stvaranju pesama. Ima dosta dobrih pesama, ali treba znati "doneti" pesmu. Tu je poenta stvaranja hita.

Mnoge zvezde na nastupe vode svog orguljaša. Zbog čega ti to ne radiš?
Nema potrebe. Ja sam sigurna u sebe, a ne želim da ponižavam ni kolege koji sviraju tamo gde ja nastupam. Ako radimo zajedno, izborićemo se zajedno. A i teško je naći pravog i vernog klavijaturistu, jer su mnogo neozbiljni. Za sada je najvažnije da sam ja tu i da ću sa svakim od muzičara posao odraditi maksimalno profesionalno. Evo taj "Palma bend" je izvrstan, sviraju odlično, a za moj nastup imali su samo pola sata da "skinu" pesme, a opet je sve ispalo super.

Autor: „Svet“


Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje