

Suzana Mančić iz bolničkog kreveta poslala poruku Slavici Đukić Dejanović: Poslušajte me i zdravstvo će da procveta!
Posle operacije drugog kuka i dve nedelje provedene na bolničkoj hrani, u drugoj kolumni koju iz bolnice šalje za portal Dobarzivot.com, Suzana Mančić ovoga puta ima i specijalnu poruku za gospođu Slavicu Đukić Dejanović i Ministrastvo zdravlja.
„Divim se svojoj rešenosti da istrajem disciplinovano na bolničkoj hrani. Šta fali, male porcije, ukus nije loš, obradujem se pasulju, popari ili pogačicama koje razlistam i sladim se providnim krugovima u slojevima. A tek margarin i džem, i mekan beli hleb! Ko kaže da hleb goji? Koliko sam ga ovde u bolnici pojela u slast i – mršavim! Čak sam zabranila da mi se donosi hrana od kuće.
Sinula mi je odlična ideja: proslediću je za Dobarzivot.com i Ministarstvu zdravlja. Svi kukaju, nema para, a tu su im, ispred nosa. Ljudi odvajaju velike sume za dijete, nutricioniste. Jedu bez mesa, sirovo, bareno, neslano, iz kesice, iz čašica… I za to daju velike pare.
Bolnički kejtering bio bi najzdraviji, svež, mirisan koliko treba, i hranljiv dovoljno da prebrodite dan. Sigurno bi bio i anatomski prihvatljiv, a ako bolnička kuhinja može da izbaci 1000 obroka, što ne bi udvistručili taj broj i zaradili dobre pare?
Gospođo Đukić-Dejanović, budimo praktični, zdravstvo će da procveta, ne šalim se.
Šta najviše obraduje moj stomačić u hospitalizaciji? Nikada ne biste pogodili! Jedno davno zaboravljeno jelo, sirotinjsko kakvi smo i sami, nešto što su nam naše bake pravile.
Pustite da provri voda, malo posolite, dodajte malčice putera, naseckajte bajat hleb na kockice, ubacite u kipuću vodu i odmah sklonite sa vatre. Na kraju, ubacite malo sira, sigurno ga imate u frižideru. To Hospital Catering može da isporuči odmah!
A vi se zakunite da posle toga nećete u pekaru, jer količine su male! Hoćete da mršavite ili ne?“
izvor: Dobarzivot.com