Svet

14 Avgusta, 2020 22:00

SVET intervju! Slavica Ćukteraš: „Korona udara i na psihu, plakala sam od BOLOVA!”

Slavica Ćukteraš preživela je korona virusa, ali njena borba trajala je čak tri nedelje! Pevačica je mnogo smršala, zapala u anemiju i sasvim je iscrpljena.

SLAVICA: „OSEĆALA SAM SE KAO DA ME JE NEKO TUKAO DO JUTRA!”

“Mene je virus totalno slomio i ubacio u anemiju. Udario na crvena krvna zrnca. Bila sam zaražena 21 dan. U ovoj godini to je nešto najgore što me snašlo. Imala sam bolove u kostima, sa temperaturom sam se borila svaki dan, izgubila sam čulo ukusa i mirisa. U prvih nedelju dana smršala sam pet kilograma.”

Pisalo se da je Milica Todorović jedno vreme bila u bolnici, da li si i ti hospitalizovana?

Milica nikada nije ležala u bolnici, ali smo i ona i ja često bile u kovid ambulanti jer se nismo osećale dobro. Uvek kad nam je bilo loše, išle smo tamo da nam vade krv i snime pluća. Tako da smo bile česti posetioci.”

Šta ti je bilo najmučnije tokom lečenja?

“Ustanem ujutru, ostećam se ok, i posle pola sata počinje velika nemoć. Vrtelo mi se u glavi, jaki bolovi, malaksalost. Osećala sam se kao da me je neko tukao od jutra do sutra. Svaki deo tela me je boleo 10 dana. Najgore od svega je što moraš da miruješ. Ja sam imala situacije da moram da odem do toaleta i u povratku sam umorna kao da sam maraton trčala.”

Šta ti je prolazilo kroz glavu u najtežim momentima?

“Kovid udara najviše na psihu. Mnogo je suza tu bilo. Baš sam puno plakala, i od bolova i od situacije jer sam odvojena od deteta. Prihvatila sam da imam kovid, ali nije to običan virus. Mnogo se ljudi zezaju što i dalje idu bez maski.”

Morala se da se izoluješ i od deteta, kako si to podnela?

“Tokom lečenja bila sam odvojena od ćerke. Ona je bila sa njenim tatom, u najsigurnijim rukama. Naravno da mi je jako nedostajala.”

Kako je doslo do toga da Milica, njena mama i ti budete zajedno u karantinu?

“U razmaku od dva dana smo saznale da smo zaražene, a ja sam poslovno bila u Beogradu, išle smo zajedno da uradimo PCR testove, pa sam ja ostala kod nje da ne bih bila sama u Novom Sadu.

Da li si iz svega izvukla neku pouku posle svega? Da li te je neko razocarao?

“Ovakve situacije treba da se dese da bi čovek video ko mu je pravi prijatelj, a ko nije! Pojedini su me razočarali. Nisu javne ličnosti, pa nema potrebe da pričam o imenima. Moja prijateljica Bojana mi je iz Novog Sada donosila stvari, ostavi ih ispred vrata i vrati se, samo da bih ja imala šta da obučem. U tim momentima vidiš ko ti je prijatelj. A ima i onih koji su ranije skoro svaki dan zvali jer su im trebale neke usluge, a kad sam se razbolela ni da pitaju kako sam.“

Kako se sada osećaš zdravstveno, da li je korona ostavila neke tragove?

“ Sad mogu da kažem da se dobro osećam i da je sve uredu. Pluća su, takođe dobra. Jedino imam problem sa anemijom, ali to se sve da rešiti suplementima, lekićima, tako da ću uskoro biti kao nova.

Da li si u kontaltu sa Milicinim bivšim, Petrom Strugarom?

“Što se tiče Milicinih veza nemam ja tu šta da se mešam niti da ostajem prijatelj sa njenim bivšim momcima. Ja sam Petra upoznala preko nje.”

Ko te je od kolega podržao, interesovao se za tvoje stanje?

“Mnoge kolege su mi pisale i zanimale se za Milicu, mene i njenu mamu.“

Da li ćeš sad da nastuš ili čekaš da se sve završi?

“Nije mi moranje, niti sam u ugroženoj grupi da sad idem da pevam. Ja sam odradila nastup u Valjevu i posle 6, 7 dana sam saznala da sam zaražena. Dokle god bude trajalao sve ovo, ja nastupe neću imati.“

Jel bivši muž zvao da vidi kako si, da li ti nesto treba?

“On je prvestveno moj prijatelj. Naravno da se interesovao za moje zdravlje i da li mi treba nešto. To je normalna i prirodna stvar. Nema veze što nismo zajedno. Mi imamo zajedničko dete i logično je da ćemo brinuti jedno za drugo.“

Planiras li odmor negde van zemlje, ako je to uopste moguće?

“Volela bih da odem. Vidim da je trenutno moguće samo u Hrvatsku, tako da videću. Još nisam ništa definitivno odlučila.

Da li si tokom karantina, izolacije razmisljala o novim pesmama, možda o duetu sa Milicom?

“Milica i ja smo preslušavale naše nove pesme koje treba da izađu, kada smo se osećale bolje. Što se tiče dueta, zašto da ne ako se pojavi neka dobra pesma.”

Da li bi prihvatila ponudu da uđes u rijaliti?

“Ne, nikada.”

Imala si vremena da razmišljaš o svemu, šta bi promenila u svom životu da možeš?

“Nikada ništa ne bih menjala. Sve ima svoje zašto. Pauzu sam napravila jer sam mnogo putovala, živela van zemlje, rodila dete. A što se tiče karijere, za nju nikad nije kasno.“

NOVI SVET! BRENA NEĆE SNAJKU U KUĆI, ŠOKANTNE DETALJE ISPRIČAO NJEN OTAC! TANJI SAVIĆ NESTALA DECA, UMEŠANA NARKO-MAFIJA!MILICU PAVLOVIĆ NAPALA PORODICA: „ZBOG PARA GAZIŠ MRTVU JELENU MARJANOVIĆ!“

AUTOR: IVAN GAJIĆ/SVET

FOTO: RAJKO RISTIC/SVET