Svet

8 Avgusta, 2020 14:00

SVET NA GAJBI kod Željka Samardžića!

Željko Samardžić živi sa suprugom Majom u ušuškanom delu Beograda, u mirnoj uličici na Dorćolu, gde je svaki ćošak prožet istorijom i ima neku priču. I njihov dom je isti, odiše gospodstvom, toplinom, i odaje da u njemu žive srećni ljudi.

GITARA JE UVEK PRI RUCI

Red, čištoća, blagostanje i udobnost vide se na svakom koraku, a brojne sitnice otkrivaju da ukućani imaju poštovanja prema godinama iza sebe i svim uspomenama koje detalji evociraju. Željko za SVET kaže da se sa sećanjima može živeti, pod uslovom da se po strani ostave ona ružna, a u ovom stanu nema takvih.

Sve je brižljivo izabrano i skladno spojeno, počevši od slika na zidu, preko stonih lampi, do lepog stillskog nameštaja, koji se može naći u skoro svakom kutku stana. Posebno mesto, u centralnom delu dnevne sobe zauzimaju krst i kandilo, a tu je i stari televizor, romantično sećanje na neka prošla vremena.

U dnevnoj sobi nalazi se i Željkova gitara, koje često zna da se lati i zasvira nešto za svoju dušu, ali i za suprugu i goste. Nju nosi sa sobom i kada se spusti u Kotor, gde voli da uživa na svom brodu tokom letnjih meseci. Supružnici vole goste i uvek ih dočekuju kafom, koju pevač sprema na poseban način:

”Stavim dve kašike kafe u fildžan i jednu kocku šećera, ako je velika, zalijem prokuvanom vodom, onda stavim na šporet da baci ključ i dodam još malo vode. To je šmek koji mi prija, tako sam navikao”, otkriva Željko za SVET svoj slatki dnevni ritual, dodajući da je kuhinja ipak teren njegove supruge, pa je tako tonove žuto-narandžaste boje sama odabrala.


Inače, kako piše SVET zgrada u kojoj se pevač skućio nema puno stanara, a na sprat ispod njega živeo je proslavljeni fudbaler Dejan Stanković, za koga pevač ima samo reči hvale. Željko posebno voli da se prošeta krajem u proleće kada sve olista i vazduh je pun mirisa, a u neposrednoj blizini je i restoran u kom voli da posedi i ruča.

Dok se gospodskim korakom miran i zadovoljan vraća u svoj lepi dom, neretko se seti koliko su rada, ljubavi i truda Maja i on uložili u svaki kvadrat i detalj. Kada je iz rodnog Mostara stigao u Beograd živeli su kao podstanari u Borči, ali kako kaže, imao sreće što se ljudima dopao kao pevač, pa je brzo počeo da radi, zarađuje… Ostalo znate.

NOVI SVET! TAJNA AFERA, ISPLIVALE FOTKE STANIJE I ANASTASIJINOG DEČKA! SLAVICA ĆUKTERAŠ: ”KORONA MI JE UNIŠTILA KRV”! SANJA MARINKOVIĆ OTKRILA PRAVI RAZLOG RAZVODA!

AUTOR: IVAN GAJIĆ / SVET

FOTO: BOJAN VUKOVIĆ / STAR