svet

март 26, 2015 10:58

By

Testenina s povrćem

testenina s povrcem

Potrebno je:

200 g testenine, 1 mali karfiol (oko 200 g), 1 mali brokoli (oko 200 g), 2 mlade šargarepe, 1 srednja tikvica (oko 300 g), 1 čen belog luka, 150 g čeri paradajza, 50 ml ulja za dinstanje, malo seckanog peršuna, so, biber, malo pecorino romano sira (20-30 g).

Postupak:

1. Karfiol i brokoli podeliti na sitnije cvetove pa skuvati u posoljenoj vodi, izvaditi i ocediti.

2. Dok se to kuva, ljuštilicom za povrće iseći šargarepu i tikvice na tračice, kao široke rezance. Oguliti i sitno iseckati jedan čen belog luka, a čeri paradajz iseći na polovine ili četvrtine.

3. U vodu u kojoj se kuvalo povrće spustiti testeninu da se kuva, a na drugoj ringli, u dubljem tiganju, ugrejati ulje pa propržiti trake šargarepe. Kad omekšaju, dodati i trake tikvica i dinstati još malo. Kad su i tikvice omekšale, isključiti ringlu i dodati beli luk, i sve promešati.

4. Testeninu rešetkastom kašikom vaditi na tiganj, posoliti, pobiberiti, promešati lepo, zatim dodati bareni karfiol, brokoli i iseckan paradajz, i ovlaš promešati. Po tanjiru posuti seckani peršun, servirati testeninu, a preko svake porcije narendati malo pecorino romano sira.

Više o kulinarskim djakonijama pročitajne na portalu Lepota i zdravlje

 


IZVOR: lepota i zdravlje

FOTO: Cooks and Bakes