svet

March 1, 2015 11:48

By

To je rođendan: U supi našao biser od 15 hiljada dolara

roze-biser
Majkl Serino je zajedno sa porodicom slavio rođendan iz bajke u jednom restoranu u Portugalu. Bajka je započela pre šest godina u restoranu u Portugalu, a trebala bi da se završi 15. marta u aukcijskoj kući u SAD-u.

Policajac Majkl Serino je u supi od morskih plodova pronašao biser. Porodica Serino koja živi u Masačusecu, je tada bila na odmoru. Slavili su Majklov 40. rođendan.

Prvo sam mislio da je reč o kamenčiću. A onda sam primetio roze biser. Tada nisam imao pojma koliko je vredan“, rekao je Serino za Boston Herald.

To se promenilo u decembru 2014. godine kada su Majkl i njegova supruga Mišel gledali na televiziji emisiju o biserima.

U toj emisiji prikazali jedan par koji je na plaži pronašao roze biser. Njegova je vrednost bila procenjena na nekoliko hiljada dolara, što je bio signal da u porodici Serino započne potraga za biserom iz Portugala. Majkl ga je pronašao u kutijici za nakit jedne od svoje tri kćeri.

Poslao ga je na institut u Kaliforniji. Tamo su utvrdili da je reč o rijetkom biseru. Naime, verovatnoća da se pronađe takav biser je jedan prema 100 hiljada. Biser je procenjen na 15.000 dolara. Biser će na aukciji imati početnu cenu od pet hiljada, a u aukcijskoj kući kažu da je “samo nebo granica”.

No, Majkl sada ima drugi problem. On si želi novi automobil, a njegova supruga i ćerke žele novu kuhinju.

Izvor: 24 sata
Foto: Thinkstockphotos