Seka Aleksić bankrotirala
svet

January 8, 2015 18:30

By

To je sve, narode: Video koji je osnivač CNN-a pripremio u slučaju sudnjeg dana

apocalypse

Pre 34 godine, prilikom početka emitovanja CNN-a, osnivač prve 24-satne informativne televizije Ted Tarner dao je veliko obećanje o svom novom poslovnom poduhvatu. “Izuzmemo li moguće probleme sa satelitom, naš program neće stati sve do sudnjeg dana” – rekao je tada Tarner i pripremio poslednji video koji će CNN prikazati pre moguće apokalipse.

– Himnu ćemo emitovati samo jednom, 1. juna (to je bio prvi dan emitovanja), a kada dođe kraj sveta, pustićemo pesmu ‘Nearer My God To Thee’ pre nego što se odjavimo – obećao je Tarner pre puštanja CNN-a u pogon.

Ljudi su mislili da se ekscentrični tajkun šalio i sve je ostalo na tome dok nedavno web stranica Jalopnik nije objavila CNN-ov video koji je navodno spremljen za smak sveta.

– Imamo dokaz da se nisu šalili – napisao je bivši CNN-ovac Majkl Balaban koji sada radi za Jalopnik objavivši jednominutni video snimak pesme ‘Nearer My God To Thee’ koju izvodi vojni orkestar.

– Ovaj snimak bi trebalo da pusti poslednji preživeli radnik CNN-a pre nego što umre od radijacije, kuge, zombija ili bilo kog drugog apokaliptičnog scenarija koji je Ted Tarner zamislio – napisao je Balaban.

Prema njegovim navodima, video je i dan-danas sačuvan u internoj arhivi pod nazivom ‘Turner doomsday video’ i označen je rečima ‘HFR [Hold for release] till end of the world confirmed’, odnosno ‘Ne emitovati dok ne dobijemo potvrdu da je svetu došao kraj’.

Evo kako taj video snimak izgleda:

http://youtu.be/TMgOmYw1wJo

Izvor: Daily Mail
Foto: Ilustracija